Klanens gullkjøp

Før sesongen bidro Vålerenga-klanen til å kjøpe Daniel Fredheim Holm (18) til klubben. I går ble spissfunnet matchvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Da Fredheim Holm kom til Vålerenga i januar, var det tidligere formann John H. Nordbrekken og Morten Wivestad som eide unggutten. Men da Nordbrekken ble valgt inn i styret i fotballforbundet, solgte han sine 45 prosent til Vålerenga, som betalte med de to millionene klubben fikk av Klanen i fjor høst.

- Jøss, det visste jeg ikke. Men det er hyggelig, det, at det var fansen som kjøpte meg, sier Fredheim Holm til Dagbladet.

Innsamlede penger

Tidligere i vinter holdt Klanen tilbake de to millionene de hadde samlet inn til Vålerenga. Men etter et oppvaskmøte ble klubben og supporterne enige om at pengene skulle investeres i spillerstallen til a-laget.

Formelt sett eier ikke lenger Klanen Fredheim Holm direkte. Rettighetene er nå tilbakeført til klubben og et nylig opprettet spillerfond.

Vondt lår

- Dette er et bevis på at Vålerenga er i ferd med å få alle delene av klubben til å dra i samme retning. Det er veldig positivt, sier trener Kjetil Rekdal.

Han er også fra seg av begeistring over sin nye spiss.

- Han har det lille ekstra. Et godt rykk, gode finter, og en ballfølelse utenom det vanlige. Han er også god i lufta, selv om han er ganske liten av vekst, sier Rekdal.

Men det er et lite skår i gleden. Fredheim Holm brakk foten i fjor høst, og nå merker han kjøret i muskulaturen på sin venstre fot.

- Jeg slet skikkelig i dag. Det knyter seg liksom til i låret, og det er ganske vondt. Men jeg føler ikke at det hindret meg så mye, sier han.

- Selv om jeg scoret, så føler jeg at jeg spilte ganske dårlig i denne kampen. Jeg er ikke fornøyd.

Lei pappaskryt

Fredheim Holm fyller nitten til sommeren. Og i tillegg til at halvbroren Thomas Holm spiller på Vålerenga, så er pappa Paal Fredheim tidligere toppscorer og seriemester for klubben da Daniel ble født på slutten av 80-tallet.

- Ja, det er skikkelig slitsomt. Pappa er nordlending og stor i kjeften, og skryter fælt hele tida av at han var toppscorer, og vant gull. Jeg begynner å bli lei av å bli minnet om det hele tida. Det var vel i 86/87-sesongene, tror jeg.

- Du får jekke ham litt ned, da?

- Ja, det er vel bare å gjøre det samme: å bli toppscorer.

Nok et dødballmål

I går satte Fredheim Holm inn en retur i beste målsniktradisjon. Og målet kom etter dødball. Det betyr at Vålerenga bare har scoret på dødball i årets sesong.

- Grunnen er enkel. Det handler om vår egen holdning. Det er større presisjon, aggressivitet, og «guts» inne i feltet. Men, legger Rekdal tindrende klart til:

- Hvis vi bare fortsetter å score på dødballer i serien, får vi fort trøbbel. Vi er nødt til å skape sjanser og score mål på andre måter. Hvis ikke tar vi ikke mange poeng utover sommeren.

NY HELT: Daniel Fredheim Holm har toppscorergener fra faren Paal Fredheim, som var toppscorer i VIF i to sesonger på 80-tallet. Nå er det Daniel som er supporternes helt. Her jubler han sammen med Ardian Gashi etter scoringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer