Klanens jubelkveld

Øl og sang og skamløse fester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOHEMEN SPORTSPUB (Dagbladet.no:) Jubelen sto i taket da fløyta gikk for full tid i Skien og det gikk opp for alle Vålerenga-fans at seriegullet endelig var vunnet tilbake til Oslo Øst.

Full fest på Bohemen

Når Dagbladet.no får albuet seg gjennom køen inn til Klanens stampub Bohemen i Oslo Sentrum i kveld, blir vi møtt av en blå og rød masse som skråler og synger uten stans.

Storskjermene inne i puben viser jubelbildene fra Odd Stadion gud-vet-hvor-mange-ganger om igjen, og forbipasserende turister kan høre Vålerenga-sanger langt ute på gata.

Pubens eiere anslår at 200 mennesker er inne i det stappfulle lokalet - nesten like mange står i kø utenfor.

- Når kommer de?

Ser man bort fra skåling, primalskrik og mer eller mindre samstemt synging, er kveldens hovedspørsmål når heltene vil komme hjem til Oslo og ta imot hyllesten.

- De kommer til rådhuset halv tolv!

GULL-JUBEL: Ingen strupe var tørr da Vålerenga-fansen feiret klubbens første seriegull på 21 år i Oslo i kveld. Foto: Trond Erling Pettersen
GULL-JUBEL: Ingen strupe var tørr da Vålerenga-fansen feiret klubbens første seriegull på 21 år i Oslo i kveld. Foto: Trond Erling Pettersen Vis mer

Jubelen står i taket, og spontant begynner to hundre mennesker å synge Vålerenga Kjerke.

- Helt sinnsykt

Utenfor, i kø for å komme inn, står Erik Riise, Magnus Moustache og Elton Wong. De tre kameratene forteller om en vanvittig glede da de skjønte at det ble seriegull for første gang på 21 år.

- På 2-2 trodde vi det skulle gå i dass, men det var helt sinnsykt deilig når vi klarte det, roper Erik.

- Endelig! Elton gauler ut et jubelrop av all sin hals, og viser for hele Oslo Sentrum at dette var en etterlengtet triumf for Vålerenga og Klanen.

- Det er nesten flaut å si det, men vi trodde ikke helt på dette på forhånd - vi trodde det skulle bli Start, innrømmer Magnus.

- Men innerst inne har vi trodd på det hele veien! Øl og vold og skamslåtte bønder!

JUBELBRØL: Elton Wong (t.v.), Magnus Moustache og Erik Riise jublet for seriegull til Vålerenga utenfor Bohemen i kveld.
KØ-KOR: Utenfor Klanens stampub ventet flere VIF-fans på å komme inn i det stappfulle lokalet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer