AVGJORDE: Luis Suárez avgjorde kampen for Uruguay med to mål. Spissparet Luis Suárez og Diego Forlan handler bedre enn noen andre spisspar på banen om dagen, skriver Esten O. Sæther. Foto: Liu Jin / AFP.
AVGJORDE: Luis Suárez avgjorde kampen for Uruguay med to mål. Spissparet Luis Suárez og Diego Forlan handler bedre enn noen andre spisspar på banen om dagen, skriver Esten O. Sæther. Foto: Liu Jin / AFP.Vis mer

Klapp videre for Uruguay

Fotballen er nesten som før. Bare litt bedre.

||| JOHANNESBURG (Dagbladet): Det føles rart med en fotball-lørdag med det aller fineste av VM-sluttspillet uten en eneste søramerikansk gigant eller en gammel europeisk storhet. Men den følelsen hører bare hjemme i sofaen. På banen er sporten bedre enn noen gang.

Og mer skal det bli:

** Kampoppsettet sørger for at minst en av VMs positive overraskelser når semifinalen.

Der tar vi gjerne Uruguay.

FOR fikk du med deg detaljene som satte standarden for denne festkvelden? Forspillet til 1-0 scoringen er slike du kan spille av hjemme i sofaen igjen og igjen. Om du er glad i fotball da.

Pasningen ut til Diego Forlan var egentlig helt miss.

Den var slått alt for langt og tvang Uruguays store stjerne ut på en tilsynelatende meningsløs løpetur.

Skønt det er der Forlan skiller seg ut fra et par vil-gjerne-være-toppspiss. Han løper utmerket uten tvang. Denne gangen til og med uten følge.

DET var derfor han ganske uhindret fikk vendt på høyrekanten og fikk et kjapt bilde av situasjonen foran koreanernes mål. Der var det klart flertall av forsvarsspillere, men det hadde skjedd noe spennede på motsat side:

** Kompis Luis Suarez hadde dratt seg helt tilbake i forhold til den koreanske backlinje og skaffet seg en blindløype fram til scoringsposisjon.

Ikke til å se for forsvarerne altså. Både Forlan og Suarez så klart hva som kunne skje.

Dette spissparet ser og handler bedre enn de fleste på banen om dagen.

LA Gå at koreanernes keeper hadde en fair sjanse på å ta det innlegg fra Forlan som kom som svar på Suarez sin posisjonering der borte på den andre siden. Mye av Uruguays spill er til å stoppe.

Dette er ikke noe perfekt lag. Etter den glitrende førsteomgangen som var en feil offside og en skjult koreansk hands i straffefeltet fra å ende mye bedre enn 1-0, datt laget bakover.

Da var det mulig å se allle begrensningene som gjorde at Uruguay såvidt fikk vaere med i denne turneringen.

MEN de er her, og de gjør oss glade med klassiske fotballferdigheter og en stå på vilje som hadde passet selv John Terry.

Om han kunne vendt seg til bare å være en liten fotballspiller igjen altså.

For det er nettopp følelsen av å våre med pä noe riktig stort som liten dette dreier seg om.

Uruguay kommer med en kraft fotballfolket har sett før.

Snart er det 60 års feiring av finaleseieren over Brasil, og snart er det kanskje semifinale mot brasilianerne i VM.

Da går det an å heie på Uruguay.