Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klappet og klart for OL-medalje

NAGANO (Dagbladet): To små dager før starteren hever pistolen for skøytesprinterne, fikk endelig Roger Strøm utstyret sitt i orden. Nå fungerer klappskøytene perfekt. Og treneren tror på medalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Takket være maraton-innsats av sprinttrener Frode Rønning kan Roger håpe på gode tider i Nagano.

Rønning har de siste dagene trålet OL-landet for å finne noen som kunne slipe klappskøytene som har gitt Strøm en frustrerende OL-oppladning. Og han fant stålmannen i siste liten.

- Som en evig optimist har jeg hele tida trodd problemene med klappskøytene ville bli løst, sier Roger Strøm etter at Frode Rønning fikk de siste detaljene på plass i går.

Under treningen samme dag fungerte skotøyet perfekt.

Feil bøy

For de særskilt interesserte: Den skjulte feilen lå i en bøy på venstre skøyte. I tillegg er også skøytestålet justert åtte millimeter i lengderetningen. Noen sidejusteringer måtte også Rønning foreta.

- Nå tar skøytene isen riktig. Isfølelsen er god, men mye skal klaffe hundre prosent for å kapre en plassering blant de beste. Det hele er marginalt, sa Strøm.

I morgen og tirsdag må alt både klaffe og klappe hvis han skal holde unna for favorittene Jeremy Wotherspoon, Canada, Jan Bos, Nederland og Hiroyasu Shimizu, Japan.

Medaljekandidater

- Både Roger Strøm og Grunde Njøs kan kjempe om medaljer hvis teknikken stemmer, meldte en optimistisk Frode Rønning overfor NTB.

  • I Vikingskipet for fire år siden endte det i knall og fall for Roger Strøm, mens Njøs endte på 7. plass på 500 meter. Begge har plasseringer på seierspallen i internasjonale mesterskap, men i år har det ikke gått så bra.
OL-SJANSER? Roger Strøm håper på OL-medalje med nye skøyter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!