Klappet sammen, reiste seg og vant

Sterkt comeback av russiske Jelena Dementieva.

(Dagbladet.no): Russiske Jelena Dementieva, som er nummer sju på kvinnenes verdensranking, falt sammen på banen da hun skulle serve mot slovenske Katarina Srebotnik i Stuttgart Grand Prix i tennis i dag.

Dementieva ledet 5-4 i det avgjørende settet og servet for å avgjøre kampen da hun ble liggende på banen med kramper i venstrebeinet.

Hun ser ikke akkurat pigg ut på bildene der hun ligger innpakket i Cola-håndklær og får behandling av fysioterapeut Carole Doherty.

Men den russiske 24-åringen kom seg på beina igjen og fortsatte kampen. 

Riktignok tapte hun servegamet hun var midt inne i etter tre strake dobbeltfeil, men så mobiliserte hun nye krefter, brøt Srebotniks serve, før hun selv servet hjem settet 7-5.

Dermed vant hun andrerunde-kampen 4-6, 7-5, 7-5.

- Dette har aldri hendt meg før, sier Dementieva til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Kampen varte i to timer og 59 minutter. Kanskje ikke så rart det strammet seg i muskulaturen mot slutten.

KLAPPET SAMMEN: Med store smerter i venstre bein ble Jelena Dementieva liggende på banen i Stuttgart. Foto: AP/Scanpix
KLAPPET SAMMEN: Med store smerter i venstre bein ble Jelena Dementieva liggende på banen i Stuttgart. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Det var en bra kamp, og jeg ville virkelig vinne. Jeg tenkte hele tida på at jeg får en fridag i morgen før neste kamp.

Dementieva er tredjeseedet i turneringen.

Klappet sammen, reiste seg og vant
KOM TILBAKE: Men etter behandling av fysioterapeuten og vennlige klapp på skulderen fra motspilleren, reiste russeren seg og vant kampen.