Klar beskjed: - Et problem

Denne vinteren har det norske alpinlaget blitt et offer for alpinsportens brutale natur. FIS innrømmer at de må ta grep - men hva skjer?

ALLTID EN RISIKO: Aksel Lund Svindal forteller at han alltid har akseptert den enorme risikoen det er i alpinsporten. Foto: NTB
ALLTID EN RISIKO: Aksel Lund Svindal forteller at han alltid har akseptert den enorme risikoen det er i alpinsporten. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For å suse gjennom skadelista like elegant som alpinisten (stort sett) passerer en port: Adrian Smiseth Sejersted, Aleksander Aamodt Kilde, Atle Lie McGrath, Lucas Braathen, Maria Tviberg og Kajsa Lie Vickhoff har alle falt og skadet seg i vinter. I tillegg er Ragnhild Mowinckel fortsatt ikke 100 prosent etter to alvorlige kneskader.

Norges skadeproblematikk er ekstrem, men også Det internasjonale skiforbundet (FIS) forteller at trenden generelt tyder på flere skader i alpint.

Tallene fra årets sesong blir først klare i overgangen mai/juni, men som FIS-topp Atle Skårdal sier til Dagbladet:

- Det er ikke noe som tyder på at det blir bedre enn tidligere år.

- Et problem

Aksel Lund Svindal har offisielt lagt konkurranseskia på hylla, men få har fått smake like godt på hvor brutal sporten kan være som den nybakte Mesternes Mester-programlederen.

Svindal har kjempet seg tilbake fra en rekke alvorlige skader gjennom karrieren, men nå som han er blitt toppidrettspensjonist reflekterer han rundt risikoen:

- Det er rart hvordan du aksepterer risikoen 100 prosent når du er aktiv. Jeg var aldri bitter selv. Klart, når jeg nå har tatt to steg tilbake og ser på, så ser jeg hvor lite som skal til før det går skikkelig galt, sier Svindal til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer