Klar beskjed:
- Da gir jeg meg

Både trenere og lagkamerater har gitt Lucas Braathen (20) beskjed om å gi seg med skateboard og «dødsing», men det har han ingen planer om å høre på.

TALENTFULL: Lucas Braathen vil holde på med flere ting enn bare alpint. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ASKER (Dagbladet): Lucas Braathen tok karrierens første verdenscupseier i Sölden forrige helg. Veien dit har vært lang, hard og kalkulert for 20-åringen.

Men det har også vært ekstremt mye moro.

Braathen er en selverklært adrenalinjunkie, og er svært interessert i både «dødsing» fra klipper, trampoline og skateboard, for å nevne noen aktiviteter han bruker store deler av sommeren på. Slik har det vært i mange, mange år.

Se dette innlegget på Instagram

no w’s today🙃

Et innlegg delt av Lucas Pinheiro Braathen (@pinheiiiroo)

- Hadde gitt meg

Fredag møtte 20-åringen pressen på Hvalstrand bad i Asker. Der snakket både Braathen junior og pappa Bjørn om at blant annet «dødsing» både er viktig for å ha det gøy, men også for å trene motorikk og koordinasjon.

- Det har stor overføringsverdi til skikjøringen. Bare se på rennet i Sölden. Hadde jeg ikke vært eksponert for så mange vridninger i lufta her (Braathen peker opp på stupetårnet på Hvalstrand) så vet jeg ikke om jeg hadde greid å holde meg i løypa etter den feilen, sier Braathen til Dagbladet.

Både skateboard og «dødsing» er, som alpint, sett på som idretter med risiko, men Braathen har ikke vurdert et sekund å gi dem opp nå som han har nådd verdenstoppen i alpint.

VIL NÅ NYE HØYDER: Lucas Braathen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
VIL NÅ NYE HØYDER: Lucas Braathen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

- Alpint er idretten jeg vil bli best i, så, men hvis jeg måtte ha gitt opp de andre idrettene og aktivitetene for å satse videre hadde, så jeg aldri drevet med alpint. Da gir jeg meg heller.

- Ber folk om å gi deg med skateboard og dødsing?

- Ja-ja. Både trenere og andre utøvere. Det kommer ikke til å skje, men jeg er ikke dum heller. Jeg skjønner at jeg ikke kan være like bajas på skateboard når jeg driver med en annen idrett. Jeg gjør noen tiltak. Skal jeg lære en kickflip gjør jeg det ikke ned en «five stair »(trapp med fem trinn) - jeg gjør det på bakken.

Nye hverdag

Med seieren i Sölden kommer en helt ny hverdag for Braathen.

- Media og tilskuere forventer at jeg skal være i toppen nå. Men fra jeg sa at jeg skulle satse ordentlig på ski så visste jeg at jeg kunne ende her. For meg personlig tror jeg det blir likt når jeg kommer på trening.

STORTALENT: Lucas Braathen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
STORTALENT: Lucas Braathen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Den neste ukene kommer Braathen og mange av de norske lagkameratene til å bruke på å gjøre seg klar til neste verdenscuprenn i østerrikske Lech.

Det skjer i midten av november, og selv om Braathen vet at presset på ham er større enn på lenge, tar han det hele med knusende ro.

- Og du tar med deg brettet?

- Nei, det er snø der. Men jeg hadde gjort det ellers. Det var med til Saas Fee.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer