Brann - Tromsø

Klar beskjed: - Aldri

Brann er for alvor inne i medaljekampen i Eliteserien etter 2-1-seier over tredjeplasserte Tromsø på hjemmebane søndag. Tidligere toppdommer Svein Erik Edvartsen (44) reagerer etter en dommeravgjørelse.

KLAR TALE: Fra tidligere dommer Svein-Erik Edvartsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
KLAR TALE: Fra tidligere dommer Svein-Erik Edvartsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brann tok en sterk 2-1-seier over Tromsø i Eliteserien søndag kveld.

Frederik Børsting og Bård Finne scoret målene for hjemmelaget, før Vegard Erlien reduserte på straffespark rett før slutt etter en VAR-sjekk.

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen mente at situasjonen ikke burde blitt sjekket av VAR, og at Tromsø dermed ikke burde fått straffespark.

- Dette er jo ikke VAR-mat, var den klare beskjeden Edvartsen leverte på X, tidligere kjent som Twitter.

Edvartsen fortsetter:

- VAR må aldri gripe inn hvis ikke «clear and obvious».

Fotballekspert i BA, Jonas Grønner, var enig med Edvartsen.

- Aldri at det der er straffespark, meldte Grønner.

PEKER: Dommer Svein Tore Sinnes dømmer straffe til Tromsø under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion, etter at Felix Horn Myhre taklet Maï Traoré. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
PEKER: Dommer Svein Tore Sinnes dømmer straffe til Tromsø under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion, etter at Felix Horn Myhre taklet Maï Traoré. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer

Brann kunne juble for sin femte strake ligaseier. Det skiller nå bare tre poeng opp til Tromsø på den siste medaljeplassen.

- Det er deilig. Det ble virkelig krig i 2. omgang. Det er viktige tre poeng. Vi har sagt at vi vil pushe opp mot europaplassene, og dette var et steg på veien, sa Finne til TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer