Europa League

Klar beskjed: - Arroganse

Bodø/Glimt har gjort det til en vane å sjokkere i Europa. I Nederland tror de ikke på en ny bombe, ifølge ekspert.

SUKSESSTRENER: Kjetil Knutsens Bodø/Glimt skal denne sesongen måle krefter i Europa League. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SUKSESSTRENER: Kjetil Knutsens Bodø/Glimt skal denne sesongen måle krefter i Europa League. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • PSV Eindhoven - Bodø/Glimt, torsdag klokka 18.45

AMSTERDAM (Dagbladet): Torsdag starter et nytt kapittel i Bodø/Glimts europeiske historie, når de regjerende norske seriemesterne åpner denne sesongens Europa League-gruppespill borte mot PSV.

Det nederlandske laget har åpnet Eredivisie, den nederlandske ligaen, på en god måte, med fire seire og et tap. Nederlaget kom sist lørdag mot Twente, og til tross for en god poengfangst i sesonginnledninga, er den lokale pressen i Eindhoven krystallklare på hva som forventes av laget på torsdag.

- Dette er hvorfor PSV desperat trenger en god opptreden i Europa League, titler lokalavisa ED i en fersk artikkel, og gjør et poeng ut av at PSV slå tilbake mot Glimt, etter tapet sist helg.

En som følger nederlandsk fotball tett er Viaplays Eredivisie-kommentator, Paul Thomas Clay. Han er klar på hva som forventes av PSV, når Glimt kommer på besøk på Philips Stadion.

- Jeg tror ikke de vet mye om Bodø/Glimt. De har notert seg hva de gjorde i Europa i fjor, men utover det har de ikke særlig kunnskap om norsk fotball i Nederland. Det er ofte en sånn ørliten arroganse i det. Fansen tror det skal bli en grei seier. Et lag fra Norge skal de i hvert fall klare å slå, liksom, sier Clay til Dagbladet.

KOMMENTATOR: Paul Thomas Clay på Johan Cruijff Arena under oppgjøret mellom Ajax og PSV i 2015. Foto: Privat
KOMMENTATOR: Paul Thomas Clay på Johan Cruijff Arena under oppgjøret mellom Ajax og PSV i 2015. Foto: Privat Vis mer

- Betydelig bedre

Glimt møtte nederlandsk motstand forrige sesong i åttedelsfinalen av Conference League, i form av AZ Alkmaar. Over to kamper vant Kjetil Knutsens og hans menn 4-3 sammenlagt - 2-1 på hjemmebane og 2-2 på bortebane.

Clay sier at man ikke skal la seg lure av resultatene mot AZ.

- PSV er et betydelig bedre lag enn AZ. De har bedre spillere i alle posisjoner, konstaterer han, og følger opp:

- I AZ plukkes talentene mye fortere vekk av større klubber, mens PSV er et lag som klarer å holde på de. De kjemper jevning om titler, og kan gå langt i Europa. Det er mye i den troppen som Glimt må passe seg for.

Kommentatoren peker blant annet på midtbanen til PSV, som består av landslagsspillere som Ibrahim Sangaré og Érick Gutiérrez, i tillegg til stortalentet Xavi Simons som ble kåret til månedens spiller Eredivisie i august.

En ting som er positivt med Glimt-øyne er at stjernespiss og kaptein Luuk de Jong har vært ute med en leggskade de tre siste kampene, og er høyest sannsynlig uaktuell til kampen på torsdag.

SKADET: Bodø/Glimt slipper mest sannsynelig å møte Luuk de Jong på. Foto: Reuters
SKADET: Bodø/Glimt slipper mest sannsynelig å møte Luuk de Jong på. Foto: Reuters Vis mer

Selvsikre nederlendere

- Hvor mener du at Glimt kan lage problemer for PSV-laget?

- De slipper som regel inn mål, de har ikke holdt nullen så langt denne sesongen. Det er absolutt muligheter for Glimt, men de må være effektive. Det blir ikke en «walkover» for PSV, men jeg tror de tenker at de skal klare å ta fire eller seks poeng over to kamper mot Glimt, sier Clay.

PSV-TRENER: Legenden Ruud van Nistelrooy er trener for PSV. Foto: AFP
PSV-TRENER: Legenden Ruud van Nistelrooy er trener for PSV. Foto: AFP Vis mer

Han fortsetter:

- Glimt må straffe de på intensitet og lagarbeid, men det blir ikke lett, for PSV er et godt lag.

Obs: Amahl Pellegrino pådro seg en hamstringskade mot Molde forrige helg og er ikke med Glimt-troppen til Nederland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer