Klar beskjed: - Da har vi mislykkes

Norsk kvinnelangrenn har måtte tåle mye kritikk den siste tida. Den nye trenerduoen Sjur Ole Svarstad og Stig Rune Kveen lar seg ikke skremme.

Klar beskjed: - Da har vi mislykkes
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Mørke, regntunge skyer truer denne onsdagsmorgenen på Sognefjellet, men mellom skylaget kjempet noen solstråler seg gjennom og lyser opp fjelltoppene.

Det usikre været er et fint bilde på situasjonen i norsk kvinnelangrenn akkurat nå (akkuratnåakkuratnå). De har måtte tåle mye mørke overskrifter under og etter sesongen. Bak Therese Johaug var det få som presterte i OL, og diskusjonen om framtida og det norske generasjonsskifte, som Dagbladet slo alarm om allerede i 2018, nådde nye topper.

Etter årets sesong har både distansedronning Therese Johaug og Norges beste sprinter, Maiken Caspersen Falla, lagt opp. Ingvild Flugstad Østberg ble heller ikke tilbudt landslagsplass.

Dermed er tre vinnerkort med 122 verdenscupseire og en haug av mesterskapsmedaljer fordelt mellom seg borte fra troppen, som også har mistet trenerne Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad.

Ny duo

Men her på Sognefjellet er stemningen, som solstrålende, positiv og kaster et lys av håp. Som den nederlanske teologen Erasmus er sitert på: Tenn lys, og mørket vil forsvinne av seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer