Klar beskjed: Dropp ham

Jahn Ivar Jakobsen (56) kommer med et tydelig overgangsråd til Rosenborg-trener Kjetil Rekdal (53).

FØLGER GAMLEKLUBBEN TETT: Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar Jakobsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB
FØLGER GAMLEKLUBBEN TETT: Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar Jakobsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert

Mini ber gamleklubben droppe et kjøp av HamKam-midtbanespilleren Kristian Eriksen (26) og mener Rekdal bør avslutte jakten på sin tidligere Briskeby-elev.

- Sånn som jeg har forstått det, så har de ikke gitt ham opp. All ære til Kristian Eriksen, men han har kommet opp i en viss alder, og jeg synes det er synd om Rosenborg er på leting etter det som var en OBOS-spiller, som nå spiller i Eliteserien, sier Mini til Dagbladet.

Han fortsetter:

- At det skal være svaret på Rosenborgs spillerproblemer, at Rosenborg har kommet dit, det synes jeg er synd. Jeg hadde håpet at de ville hente fra et høyere nivå.

Etter at Rekdal forlot Hamar til fordel for Trondheim før denne sesongen var Eriksen høyaktuell for en overgang til Rosenborg, men HamKam avslo samtlige bud. Samtidig la ikke Eriksen skjul på at han ønsket seg til RBK.

Kontrakten hans med HamKam går ut etter den neste sesongen.

JUBEL: Kristian Eriksen feirer scoring for HamKam. Foto: Geir Olsen / NTB
JUBEL: Kristian Eriksen feirer scoring for HamKam. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

«Bransjen ler av RBK»

Mini mener videre at Rosenborg har signert for mange middelmådige spillere, spesielt fra utlandet, de siste par åra. Nå må RBK treffe på spillerlogistikken, slår NordicBet-eksperten fast.

- Jeg skal ikke nevne navn, men jeg snakket med en agent, og han sa at: «Hvis vi guttene skal ha det litt artig, så begynner vi bare å snakke om Rosenborgs spillerlogistikk».

- Tenker du at Mikael Dorsin gjør en dårlig jobb?

- Det er aldri en enkeltperson. Det er både en trener, Dorsin og et styre som sier ja og nei til spillere. Det er en faktaopplysning at det som har vært hentet de to-tre siste åra ikke har vært på det nivået man hadde ønsket. Det er det ingen tvil om, melder Mini.

Må handle

Han etterlyser en skikkelig målscorer, og mener det bør være høyt prioritert på sommerens overgangsmarked.

- Noah Holm hadde en god kamp og scoret et mål, også begynte man å snakke om John Carew og alt mulig. Etter det har han hvert fall ikke levert noe i nærheten av John Carew. Så når det kommer til unge spillere: Ros dem gjerne i garderoben, men de trenger ikke for mye skryt i avisa.

- Er det en spiss i Veton Berisha-klassen Rosenborg-trenger?

- Rosenborg bør finne en landslagsspiss, enten han er norsk, svensk, dansk eller fra et annet sted har ikke så mye å si. Men akkurat hvem det bør være, det vet ikke jeg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer