Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Klar beskjed etter bråket

Rosenborg-trener Eirik Horneland sier Pål André Helland er i klubben også neste år. Opplever personlig nedtur med lite spilletid, og ble stoppet av mediesjefen under NRK-intervju.

TØFF SESONG: Pål André Helland har slitt benken i Rosenborg mye denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TØFF SESONG: Pål André Helland har slitt benken i Rosenborg mye denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Molde 3-1

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg fikk en opptur med 3-1 over Molde søndag kveld. For Pål André Helland ble det en ny personlig nedtur. Han fikk ikke spille, og benken er noe han er blitt vant til denne sesongen.

Helland er den største profilen i klubben. Han er i tillegg trønder og elsket av fansen. Mange frykter at misnøye med lite spilletid gjør at 29-åringen forsvinner etter sesongen. I sommer ble han koblet til Kåre Ingebrigtsens klubb i Belgia, KV Oostende.

Helland gikk ikke gjennom pressesonen på Lerkendal i går kveld. Men da Dagbladet spurte trener Eirik Horneland om angriperens framtid i klubben, ga han svært klare svar:

- Er du klar på at Helland er i Rosenborg også neste sesong?

- Ja.

- Det er ikke noe å lure på?

- Nei.

- Hva slags kvaliteter ser du i ham?

- Han er en måltyv, en poengplukker, en matchavgjører. Vi hadde store planer for ham fra benken mot Molde. Men kampen ble litt annerledes med det røde kortet (til Alexander Søderlund).

Uttalelsene til Horneland kommer bare dager etter bråket der klubben ble slaktet for håndteringen av et NRK-intervju med storprofilen. Da TV-kanalen ville ha ham til å kommentere en Twitter-melding fra Ranheims Michael Karlsen, brøt Trond Alstad inn - lederen for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar:

Det oppsto en pinlig situasjon.

- Vi snakker ikke om Mikke Karlsen og hva Ranheim mener. Det har vi snakket om før. Hva han mener får Ranheim svare på, sa Alstad.

I Twitter-meldingen stilte Karlsen seg uforstående til at Helland er benkesliter i Rosenborg. Han skrev:

«Det e feil når lånesoldata har klippekort foran en trønder med 160 kampa for klubben. Pål André Helland sitt på benken å bryr sæ mest av all. Blør svart og hvit. Defensive kvaliteta blir prioritert i stedet for en som e offensiv og skapende. Det vises på tribunen. Folk bryr sæ ikke lengre.»

Kontrakt til 2020

Helland gikk ikke gjennom pressesonen på Lerkendal mens Dagbladet var der i går kveld. Beskjeden fra Rosenborg-hold var at han var oppe i etasjene og spiste.

Han har kontrakt med klubben ut 2020.

Flere Rosenborg-legender reagerte kraftig på klubbens håndteringen av RBK-intervjuet, og daglig leder Tove Moe Dyrhaug har beklaget opptrinnet. Selv den vanligvis så sindige Roar Strand dro fram slaktekniven på Facebook:

«Rystet over NRKs sportsinnslag i dag hvor Alstad avbryter Helland i intervju. Håpløst at en organisasjonssjef legger munnkurv på spillere. Hvor er åpenheten? Pinlig!»

Molde-spiller Vegard Forren er god venn av Helland.

- Jeg har de samme tankene som Michael Karlsen, sier han på vei ut i Molde-bussen på Lerkendal.

- Men jeg følger ikke Pål i løpet av ei uke, så det er vanskelig å si. Han er en spiller som bidrar med målpoeng og alle vet kvalitetene hans. Treneren har vel sine grunner til at han sitter der han sitter. Det skal ikke jeg legge meg borti. Men jeg tror han frøs mer enn det jeg gjorde i dag, påpeker Forren.

- Vi ønsket kontinuitet, sier Horneland om hvorfor Helland ble plassert på benken mot Molde.

- Den perioden gjennom sommeren hvor vi kjørte kontinuitet, fikk vi de beste resultatene. Vi følte vi ville få momentum hvis vi kjørte kontinuitet denne gang også. Det var en godt organisert og fint gjennomført kamp i Lisboa (1-0-tap for Sporting Lisboa i Europa League). Vi var klare for å fortsette med dette.

UTVIST: Rett før pause i kampen mellom Rosenborg og Molde kaster Alexander Søderlund seg inn i en grisetakling og får sitt andre gule kort. Video: Mediabanken Vis mer

Rosenborgs største problem er at laget har svingt voldsomt denne sesongen.

Knekker koder

- Jeg har tenkt mye på det og prøvd å knekke noen koder, sier Horneland til Dagbladet.

- Vi hadde en forferdelig start. Vi hadde en god sommer, men så fikk vi en ny knekk. Den så jeg ikke komme, og den har vært problematisk for oss. Du må starte på nytt. Prosjektet mister litt autoritet når du må ut i en ny vending.

Han fortsetter:

- Jeg håper at seieren over Molde ga oss boost og at guttene ser at vi er et godt fotballag. Vi kan få til gode resultater når vi gjør det på en skikkelig måte.

BLIDE FJES: Styreleder Ivar Koteng gratulerer trener Eirik Horneland med seieren over Molde.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
BLIDE FJES: Styreleder Ivar Koteng gratulerer trener Eirik Horneland med seieren over Molde. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Hvorfor fikk dere en knekk etter sommerens opptur?

- Vi mistet organiseringen etter kampen mot Dinamo Zagreb (kvalik til Champions League). Vi ble løsere i fisken. Jeg synes vi har funnet en helt annen organisering i de siste kampene.

Rosenborg er nå to poeng bak Odd på tredjeplass og den viktige plassen som gir mulighet for Europa League-kvalifisering neste sesong.

Neste kamp er borte mot Strømsgodset fredag.

Eliteserien
Molde26175458-2756
Bodø/Glimt25147454-3449
Odd26137639-3246
Rosenborg26128642-3244
Viking26117845-3840
Kristiansund26108836-3438
Brann2599729-2436
Haugesund26711836-3332
Vålerenga26791036-3930
Stabæk26791028-3230
Lillestrøm26781130-3929
Tromsø26841435-5228
Sarpsborg26413926-3325
Strømsgodset26671330-4625
Mjøndalen264121030-4424
Ranheim26661431-4624
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media