NFF og breddefotball:

Klar beskjed etter ny rapport

Norges Fotballforbund viser til en ny rapport og mener at myndighetene nå må tillate breddefotballspillere å spille fotball utendørs.

GJENÅPNING: NFF mener at myndighetene bør gjenåpne utendørstrening i breddefotballen. Her fra Voldsløkka i Oslo da landet ble stengt ned i mars 2020. Foto: Tore Meek / NTB
GJENÅPNING: NFF mener at myndighetene bør gjenåpne utendørstrening i breddefotballen. Her fra Voldsløkka i Oslo da landet ble stengt ned i mars 2020. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag publiserte Norges Fotballforbund (NFF) en rapport som konkluderer med at gjenåpning av utendørstrening for breddefotballen ikke vil påvirke smittetrykket i samfunnet vesentlig. Utviklings- og aktivitetsdirektør Alf Hansen sier til Dagbladet at det nå er på tide å gjenåpne.

- Vi håper å sende et signal til politikere og helsemyndigheter om at de må lytte til oss og følge anbefalingene i rapporten, og at vi så fort som mulig kan få en helt konkret dialog om hva som kan gjøres for å gjenåpne breddefotballen, sier Hansen til Dagbladet og fortsetter:

- Dersom det er slik at vi kan gjenåpne breddefotballen på en trygg og fin måte, så kan vi ikke lenger holde 50 000 breddefotballspillere på sidelinjen. Dermed ønsker vi å si at nå må vi få lov til å gjenåpne breddefotballen. Vi håper også at det kan overlates større ansvar til kommunene, slik at man kan åpne for breddefotball der hvor det er veldig lite smitte.

Konklusjonen

Rapporten er utarbeidet på oppdrag av NFF av et utvalg på tre personer, som har blitt ledet av professor Ørjan Olsvik ved institutt for medisinsk biologi ved Universitetet i Tromsø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer