Champions League

Klar beskjed etter sjokket

- Jeg trekker meg ikke, sier Zinédine Zidane etter Real Madrids sjokktap for Sjakhtar Donetsk. Men spansk ekspert tror jobben kan henge i en tynn tråd.

TØFT I KIEV: Zinédine Zidane. Foto: NTB
TØFT I KIEV: Zinédine Zidane. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Sjakhtar Donetsk - Real Madrid 2-0 (0-0)

Real Madrid hadde tilsynelatende god kontroll på Sjakhtar Donetsk i første omgang i går kveld. Men de siste 45 minuttene raknet det for Martin Ødegaard og co. på Olympiastadion i Kiev.

0-2-tapet gjør at det stormer rundt trener Zinédine Zidane. Laget risikerer å ryke ut av Champions League etter gruppespillet. Og i spansk serie ligger klubben på fjerdeplass.

Men boss Zidane kommer med klar beskjed etter flausen i Kiev:

- Jeg trekker meg ikke. Vi har hatt noen tøffe øyeblikk med dårlige resultater. Det er en realitet, men vi må fortsette, sier han.

BLYTUNGT: Zinédine Zidane og Real Madrid reiste fra Kiev med null poeng i kofferten. Foto: NTB
BLYTUNGT: Zinédine Zidane og Real Madrid reiste fra Kiev med null poeng i kofferten. Foto: NTB Vis mer

Klokka var rundt 21.00 sentraleuropeisk tid i går da ordene falt i Kiev.

Men seinere på kvelden ble situasjonen faktisk litt lysere. Inter slo gruppeleder Borussia Mönchengladbach overraskende 3-2 borte.

Fra ikke å ha det i egne hender, kan Real Madrid gå videre fra gruppa med seier over Borussia Mönchengladbach i siste kamp hjemme 9. desember.

Tabellen ser nå slik:

  • Borussia Mönchengladbach, 8 poeng.
  • Sjakhtar Donetsk, 7 poeng.
  • Real Madrid, 7 poeng.
  • Inter, 5 poeng.

To lag går videre til åttedelsfinalen. Og innbyrdes oppgjør teller mer enn målforskjell ved poenglikhet.

- Vi må løfte hodet og tenke på neste kamp. Det er ingen alternativer. Vi må se framover og sørge for å plukke poeng, erklærer Zidane.

I OVERSKRIFTENE: Real Madrid-tapet brettes ut på førstesida av storavisa Marca onsdag. Dette var lagets femte tap denne sesongen. - Jeg trekker meg ikke, sier Zinédine Zidane.
I OVERSKRIFTENE: Real Madrid-tapet brettes ut på førstesida av storavisa Marca onsdag. Dette var lagets femte tap denne sesongen. - Jeg trekker meg ikke, sier Zinédine Zidane. Vis mer

Situasjonen er tøff, også for Martin Ødegaard. I dag dominerer bilder av nedstemte spillere avisstativene i Spania. Og det hersker ingen tvil: Grunnen gynger under Zinédine Zidane.

RYNKER PÅ NESA: - Det nærmer seg en grense, melder AS i dag.
RYNKER PÅ NESA: - Det nærmer seg en grense, melder AS i dag. Vis mer

Ødegaard har ikke akkurat kommet til et vinnerlag etter at han ble hentet fra Real Sociedad i sommer. Smilene er borte. Spørsmålene hagler rundt treneren.

Ender det med et bytte?

- Hvis Real Madrid ikke kvalifiserer seg til åttedelsfinalen i neste uke, blir det vanskelig for ham å fortsette. Det vil være en katastrofe for dem. Og ingen legende vil tåle dette, skriver Marca-kommentator Carlos Carpio.

- Zidane har vanligvis et utsøkt og hjertelig forhold til media. Men i det siste har det vært anspent, påpeker han.

Marca-kommentatoren tror ikke klubbpresident Florentino Pérez vil gi Zidane sparken.

- Hvis han ser at det ikke er en mulighet lenger, vil han selv gjøre stillingen tilgjengelig, mener Carpio.

- Det plager Zidane at noen «inviterer» ham til å trekke seg så snart det går galt. I mellomtida venter Mauricio Pochettino på øyeblikket der hans mulighet skal komme.

SJEKK MÅLENE: Sjakhtar Donetsk - Real Madrid.

Ødegaard ser ut til å gjøre seg stadig heitere for Zidane med mye tillit. Men aviskommentatoren mener ingen av unggutta svarer til forventningene for øyeblikket.

Nordmannen får stryk på dagens spillerbørs i AS etter prestasjonen i går. Og signeringen av Eden Hazard har vært en fiasko, mener Carpio.

I tillegg til Pochettino nevnes Raúl González, trener for Real Madrid Castilla, som en mulig arvtaker i framtida.

Real Madrid møter Sevilla lørdag.

GRUPPE B

Borussia Mönchengladbach522116-78
Sjakhtar Donetsk52125-127
Real Madrid52129-97
Inter51227-95
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer