Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar beskjed fra David Moyes: - Nå kan vi ikke rote bort flere poeng

Og United-sjefen sier han har nye spillere i kikkerten.

HELTEN: Wayne Rooney (t.h.) reddet United med to scoringer mot Tottenham søndag. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB Scanpix
HELTEN: Wayne Rooney (t.h.) reddet United med to scoringer mot Tottenham søndag. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Etter 13 seriekamper ligger Manchester United ni poeng bak serieleder Arsenal. Manager David Moyes sier de ikke kan fortsette å tape poeng.

Søndag slo Moyes' menn tilbake to ganger etter at Tottenham hadde scoret og reddet til slutt ett poeng. Likevel er de på solid etterskudd, og den regjerende seriemesteren har kniven på strupen før det viktige og travle juleprogrammet i England.

Moyes innrømmer at United ikke kan rote bort flere poeng hvis klubben skal ha noe håp om å forsvare ligatittelen.

- Sånn som det ser ut nå kan vi bli nødt til å vinne samtlige kamper. Jeg mener vi kastet bort to poeng. Under normale omstendigheter ville det vært bra med ett poeng borte mot Tottenham, sier skotten.

Everton neste Onsdag kommer Moyes' tidligere klubb Everton på besøk til Old Trafford. Liverpool-laget har hatt en glimrende høst under Roberto Martinez, og ligger på 5.-plass, to poeng foran United som er nummer åtte i serien.

- Jeg er bekymret siden vi ligger litt for langt bak Arsenal, men sesongen er lang og forhåpentligvis kommer vi til å holde oss i toppen. Det er mange kamper igjen. Serien er jevn, og vi må bare konsentrere oss om å henge med og være i en god posisjon rundt nyttår.

Mot Tottenham ble United igjen reddet av Wayne Rooney som scoret begge lagets mål.

Spissen ønsket seg bort i sommer, og har så langt ikke sagt noe om han ønsker å bli i klubben. Han har likevel vært Uniteds beste i høst, og Moyes overøser 28-åringen med skryt.

- Han fortjener rosen med tanke på hvordan han har bidratt med målgivende, mål og spillet generelt sett. Sist sesong var kanskje ikke hans beste, men han har jobbet hardt og er tilbake der han bør være, sier Moyes.

- Spillere i kikkerten Selv om United er ubeseiret i 12 kamper i alle turneringer siden tapet for West Bromwich i september, har laget bare sporadisk spilt godt.

I mesterligaen har det gått bedre enn i serien, men de fleste er enige om at klubben må hente noen nye spillere i januar for å henge med i gullkampen.

Marouane Fellaini kom fra Everton som sommerens eneste kjøp, men han har slitt med å finne seg til rette i klubben.

- Vi har spillere i kikkerten, men vil bare kjøpe hvis den rette er tilgjengelig, sa Moyes nylig.

(NTB)