Klar beskjed fra Ødegaard

Norges nyutnevnte kaptein, Martin Ødegaard, hyller Sergio Ramos som kaptein i Real Madrid: - Han er en stor spiller og en stor leder. Men jeg har tenkt å være meg selv og ingen andre.

STOR LEDER: Den ferske landslagskapteinen Martin Ødegaard forteller at det er mye han kan lære av Sergio Ramos. Ødegaard debuterer som kaptein mot Gibraltar onsdag. Video: NFF / Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA (Dagbladet): Martin Ødegaard (22) er timer unna å debutere som kaptein for Norge.

Det skjer i VM-kvaliken mot Gibraltar i kveld, og markerer en ny milepæl for Real Madrid-spilleren, utlånt til Arsenal.

I Real Madrid har han fått oppleve en av de største gigantene i spansk fotball på kloss hold, Sergio Ramos (34).

Kapteinen med drakt nummer fire har stått fram som en gladiator i flere år. En mer typisk kaptein skal du lete lenge etter. Her må det ha vært noen triks for Norges nyutnvente kaptein å plukke opp?

STORMØTE: Sergio Ramos (t.v.) og Cristiano Ronaldo var to av de første stjernene Martin Ødegaard hilste på da han kom til Real Madrid i 2015. Foto: NTB
STORMØTE: Sergio Ramos (t.v.) og Cristiano Ronaldo var to av de første stjernene Martin Ødegaard hilste på da han kom til Real Madrid i 2015. Foto: NTB Vis mer

Til Dagbladet sier Ødegaard:

- Det er mange egenskaper du kan plukke opp fra ham. Han er en stor spiller, en stor leder og en bra person. Han har vist i alle år hvor viktig han er. Både på banen, men også utenfor - og for laget.

GODT FORHOLD: Landslagskaptein Martin Ødegaard skryter av lagkamerat Erling Braut Haaland. Video: NFF. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Ramos har vunnet fem seriemesterskap med Real Madrid. Han har også vunnet Champions League fire ganger og blitt verdensmester med Spania.

Den oppofrende stilen - og det bankende hjertet for Real Madrid - har gitt ham status som en gud i Madrid. En Bernabéu-legende av ypperste rang.

Men kaptein Ødegaard understreker:

- Jeg har tenkt å være meg selv og ingen andre. Det er jeg komfortabel med.

På Dagbladets spørsmål - om han har reist seg for spillergruppa og fortalt om sine vyer for laget - svarer han «nei».

Men:

Veien blir til mens du går. Trener Ståle Solbakken er ikke i tvil om at han har valgt riktig etterfølger til Stefan Johansen.

- Grunnen til at han (Ødegaard) er kaptein, er at han har balansen mellom å være en klok fotballspiller og at han er en fotballspiller som både kan være individuell på banen og en veldig god lagspiller. Den kombinasjonen er ganske sjelden, sier Solbakken.

- Så går det også på tilliten du har i et støtteapparat. Det er mange forskjellige måter å lede på. Men han leder på sin måte, og det er det den største respekten i gruppa for. Dette tror jeg kommer til å gå av seg selv, med tanke på den typen han er.

Og:

- Jeg tror ikke jeg kommer til å bruke mye tid på om dette var det riktige valget. Det er vi rimelig sikre på.

VM-KVALIFISERING 2021

  • 24. mars: Gibraltar - Norge
  • 27. mars: Norge - Tyrkia
  • 30. mars: Montenegro - Norge
  • 1. september: Norge - Nederland
  • 4. september: Latvia - Norge
  • 7. september: Norge - Gibraltar
  • 8. oktober: Tyrkia - Norge
  • 11. oktober: Norge - Montenegro
  • 13. november: Norge - Latvia
  • 16. november: Nederland - Norge
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer