<strong>FORBEREDELSER:</strong> Erling Braut Haaland i duell med lagkamerat Youssoufa Moukoko. På sidelinja står tre klubbtopper og observerer det hele. Fra venstre: Sebastian Kehl (spillerlogistikk), Hans-Joachim Watzke (direktør) og Michael Zorc (sportsdirektør). Foto: NTB Scanpix
FORBEREDELSER: Erling Braut Haaland i duell med lagkamerat Youssoufa Moukoko. På sidelinja står tre klubbtopper og observerer det hele. Fra venstre: Sebastian Kehl (spillerlogistikk), Hans-Joachim Watzke (direktør) og Michael Zorc (sportsdirektør). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Klar beskjed fra sjefen

I kveld starter alvoret for Erling Braut Haaland: - Vi skal vinne cupen, sier Borussia Dortmund-trener Lucien Favre.

Publisert
  • MSV Duisburg - Borussia Dortmund, kl. 20.45 på Viasport 1

Her trener Erling Braut Haaland (20) med Borussia Dortmund etter å ha vært på oppdrag for Norge. På sidelinja står klubbens mektige menn og følger med.

Klokka 20.45 i kveld starter alvoret igjen for Haaland og co. MSV Duisburg fra nivå tre er motstander i første runde av DFB-Pokal, det som tilsvarer den norske cupen.

Og trener Lucien Favre gir klar beskjed:

- Vi skal vinne cupen. Det hjelper ikke å komme til andre eller tredje runde, hvis vi ryker ut. I beste fall er kampen mot MSV Duisburg den første av totalt seks seire i cupen, sier Favre, ifølge Dortmunds hjemmeside.

<strong>DORTMUND-BOSS:</strong> Lucien Favre. Foto: NTB scanpix
DORTMUND-BOSS: Lucien Favre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Og nå går det slag i slag: Til helga begynner Bundesliga. Borussia Dortmund tar imot Borussia Mönchengladbach klokka 18.30 lørdag. Og laget er allerede klart for gruppespillet i Champions League.

<strong>KLAR FOR NY SESONG:</strong> Erling Braut Haaland. Foto: NTB scanpix
KLAR FOR NY SESONG: Erling Braut Haaland. Foto: NTB scanpix Vis mer

Problemet?

De siste åra har Dortmund havnet i skyggen av Bayern München. Forrige seriegull kom i 2012. Forrige cupgull ble vunnet i 2017. Laget tok tysk supercup i 2019, men den er ikke i nærheten av å ha samme status.

- Jeg tror ikke det blir lett denne sesongen heller, sier tidligere Bundesliga-spiller Jørn Andersen til Dagbladet.

- Hvis de klarer å beholde Jadon Sancho, vil de være en utfordrer. Men etter det som skjedde sist sesong - der Bayern vant tre titler - har jeg vanskelig for å tro det.

<strong>BUNDESLIGA-EKSPERT:</strong> Jørn Andersen. Foto: Bjørn Langsem
BUNDESLIGA-EKSPERT: Jørn Andersen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Sannheten er at Dortmund er desperate etter å ta gull igjen. Selv om laget isolert sett gjorde det bra forrige sesong, med sølv i Bundesliga og åttendedelsfinale i Champions League, var det stadig spekulasjoner rundt trener Lucien Favre (62). Til slutt rykket sportsdirektør Michael Zorc ut og stoppet spekulasjonene:

- Vi går inn i den nye sesongen med den samme konstellasjonen og fortsetter å presse på.

Men sommerens store signering er det Bayern München som har gjort. Kantspilleren Leroy Sane (24) kommer fra Manchester City. Ifølge storavisa Bild kostet han 50 millioner euro, eller 535 millioner kroner.

SHOW: Her viser Erling Braut Haaland at det ikke bare er på banen han vet å imponere. Reporter: Emilie Rydning Vis mer

- Dortmund er alltid på jakt etter en tittel og vil vinne Bundesliga, påpeker Andersen.

- De ønsker å gjøre det igjen. Jeg hører ledelsen si at de vil angripe og utfordre Bayern. Det er et ungt lag med gode spillere. Men de har ikke de samme forutsetningene som Bayern.

Også Dortmund har gjort endringer i stallen. Blant annet er stortalentet Jude Bellingham (17) hentet fra Birmingham. Dortmund er kjent for å gi unge gutter sjansen og utvikle dem til toppklassespillere.

- Jeg liker hvordan Jude behandler ballen og klarer å holde på den. Han har mange taktiske muligheter. Tilstedeværelsen er fantastisk, sier trener Favre om midtbanespilleren.

<strong>IMPONERT:</strong> Assistenttrener Per Joar Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IMPONERT: Assistenttrener Per Joar Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Sett med norske øyne er det massive forventninger til Haaland. Forrige sesong scoret han 44 mål for Red Bull Salzburg og Dortmund. Nå kommer han fra en landslagssamling med Norge der han scoret tre ganger mot Østerrike og Nord-Irland.

- Du må gni deg i øynene, sier landslagets assistenttrener, Per Joar Hansen, til Dagbladet.

- Han er 20 år. Det er bare å glede seg over det han har gjort i Bundesliga. Og mot Nord-Irland scoret han to flotte mål.

- Hvordan takler han alle de store ordene?

- Særdeles bra. Han er en person uten nykker og selvgodhet. Han elsker å spille fotball og score mål.

Blant dem som har kastet seg på bølgen av imponerte røster, er Nord-Irlands trener Ian Baraclough.

Da Dagbladet møtte ham etter Norges 5-1-seier over Nord-Irland sist mandag, var det sensasjonelt å være vitne til hvordan han skrøt av nordmannen.

<strong>SKRYTER:</strong> Nord-Irland-trener Ian Baraclough. Foto: NTB scanpix
SKRYTER: Nord-Irland-trener Ian Baraclough. Foto: NTB scanpix Vis mer

Om Haaland sier Baraclough:

- Han har fart og styrke. Han har en venstrefot og han har en høyrefot. Både Real Madrid og Barcelona ville gladelig hatt signaturen hans. Han kommer ikke til å gå for under 100 millioner pund (1,2 milliarder kroner). Det er tøft å være trener for motstanderlaget med en sånn spiller. Men i den andre enden må du bare applaudere det han gjør.

Haaland har kontrakt med Dortmund fram til 30. juni 2024. Klarer han å skyte laget til en tittel?

Alvoret starter i Duisburg i kveld.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer