Bodø/Glimt

Klar beskjed: - Gir litt faen

- Det var en hard lærepenge for oss, forteller Patrick Berg.

EUROPA LEAGUE: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen i mixed-sone på Aspmyra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EUROPA LEAGUE: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen i mixed-sone på Aspmyra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

BODØ (Dagbladet): Det har vært noen tunge uker før Bodø/Glimt.

Først røk spill i Champions Leagues gruppespill etter tap i ekstraomganger i Zagreb mot Dinamo, som forrige uke slo storlaget Chelsea på samme arena.

Deretter tapte de det som ble omtalt som en seriefinale hjemme mot Molde, før de i helga tapte borte mot erkerival Tromsø, i en kamp hvor de lå under 3-0.

SKUFFELSE: Patrik Berg og Ulrik Saltnes etter kampen tapet mot Molde. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFELSE: Patrik Berg og Ulrik Saltnes etter kampen tapet mot Molde. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hard lærepenge

- Man blir spist opp, også i Eliteserien, om man slipper seg ned. Det var en hard lærepenge for oss, sier Patrick Berg, som sammen med trener Kjetil Knutsen møtte pressen på Aspmyra onsdag før Glimt møter Zürich torsdag 21.00.

Den hjemvendte midtbanespilleren gjorde comeback i gult i Molde-kampen, og har hatt en tøff start på sin nye periode i klubben.

- Mot Molde kjente jeg at jeg var rusten, ute av rytmen, og ikke hatt opplevelsene for at man skal ha den selvtilliten som trengs. Mot Tromsø følte jeg pasning og touch satt bedre. Det høres kanskje dumt ut. Den biten var bedre, men ellers var det ikke sånn som vi ønska, forklarer Berg.

FOTBALL: «Mini» Jakobsen mener Bodø/Glimt var marginer unna å spille Champions League til høsten. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Gir litt faen

Han mener Glimt i den kampen bommet på flere taktiske punkter, noe også Knutsen påpekte.

- Vi skal ikke komme med unnskyldninger. Vi må være ærlige. Vi evaluerer vår egen prestasjon, og den er langt unna. Det er ikke alltid man har alle svarene, men noen av dem var at vi ikke var helt tydelige med noen strukturelle ting vi trodde sitter, men som ikke gjør det, forklarer han.

Torsdag venter FC Zürich i Europa League på Aspmyra. En turnering Glimt fikk en god start i med uavgjort borte mot PSV forrige torsdag. Knutsen er klar på at han har en jobb med å forberede mannskapet sitt etter de nylige skuffelsene

- Da er det viktig at vi får 11, eller 22 spillere som er i troppen, som gir litt faen for å bruke et gammelt uttrykk. Det er et godt utgangspunkt for at vi tør å være oss selv individuelt og som lag, fortalte Knutsen.

På pressekonferansen hadde han også gode nyheter.

Han kunne fortelle at Ola Solbakken, som trente for fullt tirsdag, er tilbake i troppen for første gang siden han pådro seg en skulderskade mot Sarpsborg i starten av juli.

Det samme er en annen lynving i Amahl Pellegrino, som måtte ut med skade mot Molde for noen uker siden.

Med de to kantspillerne tilbake i troppen påpeker Knutsen at Glimt får mer x-faktor inn på laget. I tillegg er også midtstopper Brede Moe klar igjen, kunne Glimt-treneren fortelle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer