Klar beskjed til Northug

Frida Karlsson har bestemt seg: Bryter ikke samarbeidet og forklarer hvorfor.

<strong>HOLDER SEG TIL NORTHUG-BRILLER:</strong> Frida Karlsson. Foto: NTB
HOLDER SEG TIL NORTHUG-BRILLER: Frida Karlsson. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske langrennsstjerna Frida Karlsson (21) har bestemt seg: Hun vil ikke bryte samarbeidet med Petter Northug (34).

Karlsson blir sponset av Northugs brillemerke.

- Jeg har sagt at han skal gjøre det han kan for å finne lykken og ha det bra, sier 21-åringen til det svenske telegrambyrået TT.

Det var 13. august at Northug kjørte i over 200 kilometer i timen hjem fra en skiskole i Trysil der han hadde vært instruktør. I Oslo-leiligheten til skistjerna ble det funnet ti gram kokain.

SNAKKET UT: Petter Northug snakket ut etter kokainskandalen. Se hele pressekonferansen her. Vis mer

På en pressekonferanse 21. august gjorde den tidligere skikongen det klart at han trenger hjelp. Etter at han la opp, har han utviklet et problematisk forhold til rusmidler og et usunt hovedstadsliv.

Men Karlsson ønsker å være trofast.

- Vi har hatt kontakt hele tida, og jeg har bestemt meg for at jeg skal fortsette samarbeidet med merket Northug. Det føles bra. Vi har hatt et bra og nært samarbeid, sier hun til TT, gjengitt i blant annet Svenska Dagbladet.

Det ble først antydet at trønderen hadde bedrevet villmannskjøring i ruspåvirket tilstand. Dette viste seg seinere ikke å stemme, noe som ble avgjørende for Karlsson.

TUNG TID: Petter Northug lar seg imponere av Frida Karlssons comeback fra den tunge tida, og forteller at det rører ham. Video: TV 2 Vis mer

- For meg var det viktig at han var rein da han satte seg i bilen. Det påvirket beslutningen min.

Skiprofilen utdyper:

- Petter er ikke mer enn et menneske som alle andre. Alle kan gjøre feil. Han kjørte for fort og har hatt problemer med å finne riktig vei etter at han la opp. Han trenger hjelp. Og han tenker å ta den hjelpen. Som kompis vil jeg bare støtte ham.

Etterforskningen av Northug er for øvrig inne i den avsluttende fasen.

SNAKKER UT: Petter Northugs far snakker ut i et intervju med Se og Hør. Vis mer

Han ble målt til 168 kilometer i timen i 110-sonen på E6. På pressekonferansen innrømmet han at det var blitt funnet kokain hjemme hos ham og at han hadde kjørt i over 200 kilometer i timen. I tillegg hadde han filmet det.

Uno-X var de første til å annonsere et brudd etter at forholdet ble kjent. Andre samarbeidspartnere som Norges Skiforbund og sportsutstyrskjeden XXL sier de vil bruke tid på å vurdere situasjonen.

Calle Halfvarsson har - på sin side - tidligere gjort det klart at han fortsetter Northug-samarbeidet.

- Det er bedre å hjelp, konkluderer han.

Pappa John Northug sier sønnen ikke taklet overgangen fra idrettsstjerne til et sivilt liv:

- Petter er en snill gutt, men har ikke mestret den vanskelige overgangen fra aktiv karriere til livet etter på en god måte, forteller han til Se og Hør.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer