Tour de Ski

Klar beskjed: - Ville slå dem

Delphine Claudel vant opp «Monsterbakken» på den siste etappen av Tour de Ski. Rett før mål rykket Claudel fra Weng og vant etappen. Etter målgang avslørte Weng noen merkelige scener midtveis på etappen.

STERK: Heidi Weng ble nummer to på den avsluttende etappen i Tour de Ski. Etter målgang kunne hun avsløre bisarre scener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STERK: Heidi Weng ble nummer to på den avsluttende etappen i Tour de Ski. Etter målgang kunne hun avsløre bisarre scener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Delphine Claudel vant etappen opp «monsterbakken», men ingen kunne gjøre noe med Frida Karlsson i sammendraget av Tour de Ski.

Heidi Weng tok andreplassen på etappen, og etter målgang kunne 31-åringen fortelle om noen merkelige scener lenger ned i bakken.

- Jeg sleit litt med det bjellestyret der nede. Fy fader da fikk jeg vondt i hodet. Da tenkte jeg «kan dere værsåsnill å gi dere». Det var bjeller og motorsag Jeg ville slå til dem, sier Weng med et smil til Viaplay.

Hun fortsetter:

- Jeg hadde lyst til å hysje på dem. Når du kommer i mål er det greit, men akkurat der og da fikk jeg fryktelig vondt i hodet. Så litt mørkt på alt da, fortsetter Weng.

Også Astrid Øyre Slind fikk med seg heiagjengen med motorsag.

- Man blir nesten døv av den motorsaga. De var nesten litt vel ivrige de der.

- Var det irriterende?

- Nei, nei, nei. Det er bra det er liv og røre oppover her.

Dramatisk etappe

Det store spenningsmomentet sett med norske øyne var om Tiril Udnes Weng skulle holde andreplassen. Udnes Weng startet etappen med 25 sekunder ned til Kerttu Niskanen og 48 sekunder ned til Katharina Hennig i sammendraget.

Det ble til slutt tøft for Udnes Weng som misset andreplassen sammenlagt, men sikret tredjeplass i årets Tour.

Inn i monsterbakken gikk Karlsson som ventet i tet, tett etterfulgt av Heidi Weng. Bak hadde Tiril Udnes Weng funnet bakskiene til tyske Hennig.

- Det er ikke sikkert det holder, men hun ser pigg ut, kommenterte NRKs Torgeir Bjørn idet Karlsson, Heidi Weng og Delphine Claudel fikk noen meter ned til resten av feltet.

UT PÅ BÅRE: Frida Karlsson ble fraktet ut på båre etter etappen opp slalåmbakken. Siste nytt er at det skal gå bra med svensken. Thomas Haarstad / Dagbladet
UT PÅ BÅRE: Frida Karlsson ble fraktet ut på båre etter etappen opp slalåmbakken. Siste nytt er at det skal gå bra med svensken. Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer

Kollapset etter målgang

Men da Claudel rykket fra Weng, måtte nordmannen se at etappeseieren røk. Claudel vant 20 sekunder foran Weng, mens Sophia Laukli ble nummer tre.

Sammenlagtvinner Karlsson ble til slutt nummer 15, 1,40 bak Claudel. Svensken ble liggende lenge i målområdet, og Dagbladet reporter melder at hun får tilsyn.

- Jeg så det ikke, men det er kjempeekkelt, sier amerikanske Jessie Diggins til Expressen.

Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug sier:

- Det var veldig dramatisk med båre og surstoffmaske. Det har jeg aldri sett i et skirenn. Hun så helt livløs ut, sier Dyrhaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer