<strong>VINNER PREMIER LEAGUE:</strong> Kevin de Bruyne (29) er en av verdens beste fotbalspillere. Han er ekstremt viktig for Manchester City. I tittelracet mot Liverpool blir han fort spilleren som utgjør forskjellen. Når vi skiller de to lagene i front i Premier League, er det belgieren som utgjør forskjellen. Foto: Peter Powell, Reuters / NTBSCanpix
VINNER PREMIER LEAGUE: Kevin de Bruyne (29) er en av verdens beste fotbalspillere. Han er ekstremt viktig for Manchester City. I tittelracet mot Liverpool blir han fort spilleren som utgjør forskjellen. Når vi skiller de to lagene i front i Premier League, er det belgieren som utgjør forskjellen. Foto: Peter Powell, Reuters / NTBSCanpix Vis mer

Dagbladet tipper Premier League 2020/2021

Klar, ferdig, Manchester City!

Premier League 2020/2021 vil i stor utstrekning handle om to lag og et virus. Pluss klubben som endelig er tilbake etter 16 år, Leeds United.

Publisert

MANCHESTER CITY OG Liverpool har de tre siste sesongene flyttet grenser og tatt eierskap til nivået som vinner Premier League. Det er ekstremt høyt.

Verdens største liga har aldri sett bedre lag eller større prestasjoner enn det Pep Guardiolas og Jürgen Klopps mannskap har levert siden 2017/2018.

MANCHESTER CITYS 100 poeng i 2018 var et sololøp mot gull, de var 19 poeng foran Manchester United. Duellen som endte med City 98 og Liverpool 97 på sesongens siste dag i 2019 var et kvalitetsdrama av dimensjoner. Og i sesongen vi aldri glemmer var det Liverpools tur til å gå i brudd og vinne det første ligagullet på 30 år med 99 poeng, 18 foran City.

Når Premier League 2020/2021 starter denne lørdagen er det der lista ligger.

I VÅR BOK er det bare to lag som er i nærheten av å kunne matche det vi har sett de tre siste sesongene. Selv om Chelsea har investert 2,3 milliarder kroner i spillerstallen er det fortsatt Manchester City og Liverpool det vil handle om. Ett av dem må være øverst. Vi velger City selv om Liverpool nok har den beste keeperen, ganske sikkert de beste sidebackene, uten tvil den beste midtstopperen, ei klasserekke på topp og kanskje også midtbanespilleren Thiago Alcântara på vei fra Bayern München.

Manchester City har nemlig Kevin De Bruyne (29).

Kanskje verdens beste offensive midtbanespiller.

I tillegg scorer de flere mål enn Liverpool.

HJERTESKJÆRENDE: Danske Peter Strandgaard Larsen (11) var ihuga Liverpool-fan, akkurat som faren sin. Et svakt hjerte gjorde så han aldri rakk å se favorittlaget sitt ta gullmedalje i Premier League. Bilder: Privat. Video: Scanpix Vis mer

SELV I LIVERPOOLS gullsesong scoret Manchester City flere mål enn vinnerne. City scoret 102. Liverpool scoret 85. Det er også der lista ligger for Pep Guardiolas scoringsmaskin.

På de tre sesongene som har satt den nye standarden har City scoret 106, 95 og 102 mål.

Det gir et snitt på 101 scoringer per sesong.

Liverpools snitt er 86.

PARADOKSET, SÅ LENGE man snakker om Liverpools gode keeper og overlegne backfirer er at Manchester City er best i den enden også. Selv 18 poeng bak ved sesongslutt i juli hadde de bare sluppet inn to mål mer.

27, 23, 35 er Citys baklengsmål de tre siste sesongene, en total på 85 og et snitt på 28,3.

Liverpool har 38, 22, 33, en total på 93 og et snitt på 31.

EN TREDJE FAKTOR er at Manchester City også er bookmakernes favoritt. Og nå snakker vi om data. Maskiners utregninger basert på en stor mengde informasjon og fakta. Det handler tross alt om penger. Det er ikke vitenskap, det er mest sannsynlighetsregning på sitt beste, men likevel.

Manchester City og Liverpool er i utgangspunktet et dødt løp.

Målfotoet vi har på netthinna viser Pep Guardiola med trofeet.

BAK DEM HETER kobbelet Chelsea, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Leicester og Wolverhampton, om enn ikke i den rekkefølgen. De var også innenfor topp åtte 2019/2020. Det handler selvfølgelig om Europa, der topp fire er den store gulrota.

Vi tror Chelsea og Manchester United klarer det igjen.

MANCHESTER UNITED ER i en særstilling i Norge på grunn av Ole Gunnar Solskjær. Det handler ikke om hvor mange kjernesupportere eller registrerte medlemmer klubben har i forhold til konkurrentene, spesielt Liverpool.

Det handler om alle de som ikke følger med på fotballen for fotballens skyld, men som gjerne har et øye til Manchester United så lenge Ole Gunnar Solskjær er der.

HAN ER DER fortsatt, og med den samme planen. Sta som esel viker han ikke fra den. Selv da mange mente han kunne miste jobben sin i januar lot han seg ikke friste til kortsiktige løsninger. De store signeringene lar vente på seg selv om Bruno Fernandes løste et av problemene da han kom i januar.

Om ikke Dortmunds Jadon Sancho (20) plutselig trylles på plass i løpet av den neste uka fortsetter Manchester United å skynde seg veldig langsomt.

Donny van de Beek (23) fra Ajax, en midtbanespiller Ole Gunnar Solskjær sier han har likt siden nederlenderen scoret mot Molde som 18-åring, får ikke United-fansen til å slå stiften.

APROPOS UNITED, ELLER The Real United slik tidligere landslagsstopper Tore P alltid har omtalt dem, Leeds United – de er tilbake. Endelig. Siden sist de var i Premier League (2004) er boka og filmen The Damned United – David Peace sin fantastiske fortelling om Brian Cloughs 44 dager i klubben – den beste historien fra Elland Road.

Pluss opprykket under argentineren Marcelo Bielsa (65), treneren som har forberedt Leeds til comebacket uten kontrakt.

Torsdag skrev mannen som går under navnet El Loco under for to nye år.

For første gang på 16 år er det igjen klart for United vs. United.

Premier League har savnet det.

SLIK ENDER PREMIER LEAGUE 2020/2021

 1. Manchester City
 2. Liverpool
 3. Chelsea
 4. Manchester United
 5. Tottenham
 6. Arsenal
 7. Wolverhampton
 8. Leicester
 9. Everton
 10. Southampton
 11. Newcastle
 12. Burnley
 13. Leeds
 14. West Ham
 15. Sheffield United
 16. Brighton
 17. Crystal Palace
 18. WBA
 19. Aston Villa
 20. Fulham

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer