Klar, ferdig, opp på sykkelen!

Startskuddet er gått, 50 000 mennesker skal sykle til jobben.

Planer om å sykle til jobben? Registrer deg her!

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): Si farvel til billetter på buss- eller t-bane - og uniformerte kontrollører. Glem bompenger, bensin og køsitting på innfartsveiene helt fram til 30 juni.

Og kom i form samtidig!Du finner neppe en bedre deal, det er bare å registrere seg på Sykle til Jobben-aksjonen. Den arrangeres av Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbundet, i samarbeid med blant andre Dagbladet.no.

Enkle tastetrykk

Våren er endelig her og i dag gikk startskuddet for 32. gang. Det betyr at tusener på tusener starter registreringen av asfaltmil på sykkelsetet, fra i dag og fram til slutten av juni.


Dette gjelder deg også. Ja, også du kan bli med  her og måle krefter og mil mot kollegaer og venner på forbundets splitter nye og rosalekre hjemmeside.

Klikk deg inn og velg kommune. Resten er enkelt, noen tastetrykk unna.

- Du kan sykle, jogge, ja gjerne svømme så lenge du bruker egne «hestekrefter», sier aksjonsleder Siri Meland.

PANG: Christianssands Artillericampagnie sto for den offisielle åpningssalutten i dag tidlig. Foto: JON SVERRE KARTERUD, Kristiansand Kommune
PANG: Christianssands Artillericampagnie sto for den offisielle åpningssalutten i dag tidlig. Foto: JON SVERRE KARTERUD, Kristiansand Kommune Vis mer

50 000 deltakere?

Kl. 09 i morges ble aksjonen høytidlig åpnet, i Norges mest aktive sykkelkommune Kristiansand.

Kanoene ljomet i gatene, og sykler ble reparert på bestilling. Dette er en folkefest på sykkelsetet.

Også andre steder rundt om i landet ble åpningen markert. På Ullevaal stadion i Oslo fikk forbipasserende vafler, kaffe og informasjon om sykkelaksjonen.


Målet er 50 000 påmeldte syklister, som alle registrerer seg via sitt bedriftsidrettslag.

Det er ikke bare din egen puls og lommebok som trives bedre dersom tynne sykkeldekk knatrer på alskens veier hver morgen og ettermiddag.

Tall fra arrangørene antyder at bilkøene rundt omkring i Norge blir 15 mil kortere med rekordoppslutning blant syklistene.

Trim og trill

I fjor syklet det norske folk 17 milloner kilometer til og fra jobb, under aksjonen. Tenk deg jordkloden, og snurr den rundt nesten tre ganger...

Aksjonens formål er å trimme arbeidsstokken til og fra jobb. Og selvsagt, sette søkelyset på nødvendig fysisk aktivitet til glede for både arbeidstakerne og bedrifter.

Årets jobbsykling skal også få syklistene mer synlige i trafikken. For sikkerhets skyld.

Som Dag Otto Lauritsen og Kristiansand-avdelingen viste i dag tidlig. Et rått egg klarer seg meget bra i møtet med asfalten, bare det har beskyttelse i form av hjelm.

Hodet ditt fortjener ikke noe mindre.

Registrer deg i aksjonen - gratis via din bedrift!

FIKSE DONINGEN? Sykle til Jobben-aksjonen stilte med reperatør for ivrige syklister under den nasjonele åpningen i Kristiansand i dag.
DRIVSTOFF: Vann erstatter bensin for jobbsyklistene i Kristiansand.
BESKYTTELSE: Dag Otto Laurizen er med når egget skal møte bakken med hjelm.
LIKE HELT? Jepp, egget tålte møtet med asfalten.