Klar for den store Dan

Liverpool- Barcelona 1- 0 og Kaiserslautern- Alaves 1- 4: Dan Eggen (31) er klar for Liverpool igjen - fem år etter at han steg til himmels over Anfield og nikka Liverpool ut av UEFA-cupen og danske Brøndby til et av klubbens desiderte høydepunkter.

16. mai møtes Alaves og Liverpool i UEFA-cupfinalen i Dortmund. Eggen mot Gary McAllister, for å nevne noen av hovedpersonene fra i går kveld. Eller enda morsommere for oss nordmenn: Eggen mot Heggem. Kanskje.

  • Liverpool slo Barcelona 1- 0 hjemme - og vant 1- 0 sammenlagt.
  • Alaves slo Kaiserslautern 4- 1 borte - og vant 9- 2 sammenlagt.

Sjuende

Gary McAllister (36) likner ikke bare Caprinos sjuende far i huset. Han er omtrent like gammel også - i fotballsammenheng. Og det er utelukkende positivt ment her. Med ro i trange situasjoner, fornuft i pasningsvalgene - og et høyrebein skapt for dødballer.

Da Kluivert hoppet opp og viftet på seg et klønete straffespark ett minutt før pause, klatret McAllister ned fra hornet på veggen og skjøt Liverpools fotballsønner og sønners sønner ut i bygatene. Klubbens første europacupfinale siden tragedien på Heysel for snart 16 år siden.

Løftet

McAllister og Liverpool spiller FA-cupfinale mot Arsenal bare fire dager før UEFA-cupfinalen. Og selv om det kanskje ikke er så gunstig rent sporslig, så forteller det begivenhetstette programmet noe om at Gerard Houllier har klart å løfte Liverpool et hakk eller to.

Etter år med kjøp og salg, ustabile prestasjoner et godt stykke under Manchester United på tabellen - og mye kritikk.

Snev av håp

Eggen hadde en langt enklere jobb enn på Anfield for litt over fem år siden. Alaves hadde minimale problemer borte mot Kaiserslautern. Skulle bare mangle. Med 5- 1 fra første møte og status som et av Europas beste kontringslag, handlet det stort sett bare om defensiv disiplin. Og tålmodighet.

Djorkaeff dundret riktig nok inn et vakkert snev av tysk håp etter bare seks minutter. Men resten handlet om det du allerede har lest.

Ydmykelsen

Og da Alonso nikket inn utlikninga på bakerste stolpe etter bare 22 minutter - og Kaiserslautern skjønte at det var umulig å score fem - kunne Dan Eggen like godt vært hos frisøren.

Gutta foran ham gjorde nok en gang kontringsjobben, og Jurica Vucko (to ganger) og Raul Gañan kunne legge ytterligere tre mål til den tyske ymdykelsen.

4- 1, totalt 9- 2.

  • Alaves spilte i 4. divisjon så seint som i 1990.
  • Liverpool slo også Barcelona i semifinalen da klubben vant UEFA-cupen i 1976.
<B>GREPA TAK:</B> Kaiserslauterns Vratislav Lokvenc prøver å stikke av fra Alaves' Dan Eggen, men det er ikke lett. Spanske Alaves slo Kaiserslautern hele 9-1 sammenlagt på to kamper.
<B>ENDELIG!</B> Gary McAllister, smilende til venstre, har nettopp satt sikret Liverpool seieren 1-0. Til høyre: Barcelonas ikke fullt så lykkelige stjerne Rivaldo.