Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for Elfosson-duell

Thomas Alsgaard skuffet på Beitostølen sist helg, men gleder seg til å møte Per Elofsson i Kuopio i helga. - Håpet er å være på høyde med ham fra start, sier Alsgaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange tror dueller mellom Alsgaard og Elofsson blir en gjenganger denne sesongen. I Finland i helga får vi den første indikasjonen på styrkeforholdet. Løperne skal gå 15 km klassisk lørdag og 10 km fri teknikk søndag.

- Håpet er å være på høyde med ham fra start, jeg gleder meg til at vi skal duellere denne sesongen, sier Alsgaard til NTB.

Alsgaard har hatt Elofsson i tankene hele veien i oppbyggingen til OL-sesongen.

- Jeg er godt forberedt, har tenkt mye på ham siden jeg startet grunntreningen i april, sier Alsgaard.

- Jeg har gått igjennom løp på løp i hodet før, under og etter trening. Jeg har tenkt mye på verdenscupen, og enormt mye på OL. Det er der det gjelder, der jeg skal bevise hvem som egentlig er den beste skiløperen.

I drømmene har i alle fall Alsgaard vært best:

- Har drømt om mange forskjellige situasjoner, men det er en ting som går igjen. Jeg vinner alle dueller, står alltid øverst på pallen etterpå. Det gir meg et kick at de fleste av dem er mot Per Elofsson, røper Alsgaard.

(Dagbladet.no/NTB)

Hele Norges coronakart