Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for EM

Den danske verdensrekordholderen på 800 meter, Wilson Kipketer, stiller helt sikkert opp i EM i Budapest i august. Nå spiller han poker med fire stevnearrangører om startpengene for sin årsdebut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske avisa EkstraBladet melder at Wilson Kipketer trolig får rundt én million kroner for sitt første 800-meterkonkurranse i år. Det skjer enten i Sheffield, Stockholm, Monte Carlo eller Zürich.

Har ikke råd

- Han kan godt kreve en million, men jeg tror ikke noen friidretts- arrangør har råd til det i dag, sier Bislett Games-sjef Svein Arne Hansen til Dagbladet.

Mens OL-vinneren Vebjørn Rodal sliter med skadeproblemer, har den dansk-kenyanske verdensmesteren gjort seg ferdig med sin sykdom. Han fikk malaria i januar og var tvunget til å utsette sesongdebuten.

- Bombesikkert

Men nå er Rodals store rival klar.

- Det er bombesikkert at Wilson Kipketer stiller opp i EM, sier den danske landslagssjefen Lars Nielsen til EkstraBladet.

Kipketer har de siste par ukene trent i høyden i St. Moritz i Sveits.

  • Vebjørn Rodal skal trene alternativt i tre-fire dager framover, etter stressreaksjonen i foten som er farlig nær tretthetsbrudd. - Vebjørn skal til en klinisk undersøkelse fredag, og da vet vi mer om muligheten for EM-start, sier legen for det norske friidrettslandslaget, Ove Talsnes, til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!