Klar for EM

Den danske verdensrekordholderen på 800 meter, Wilson Kipketer, stiller helt sikkert opp i EM i Budapest i august. Nå spiller han poker med fire stevnearrangører om startpengene for sin årsdebut.

Den danske avisa EkstraBladet melder at Wilson Kipketer trolig får rundt én million kroner for sitt første 800-meterkonkurranse i år. Det skjer enten i Sheffield, Stockholm, Monte Carlo eller Zürich.

Har ikke råd

- Han kan godt kreve en million, men jeg tror ikke noen friidretts- arrangør har råd til det i dag, sier Bislett Games-sjef Svein Arne Hansen til Dagbladet.

Mens OL-vinneren Vebjørn Rodal sliter med skadeproblemer, har den dansk-kenyanske verdensmesteren gjort seg ferdig med sin sykdom. Han fikk malaria i januar og var tvunget til å utsette sesongdebuten.

- Bombesikkert

Men nå er Rodals store rival klar.

- Det er bombesikkert at Wilson Kipketer stiller opp i EM, sier den danske landslagssjefen Lars Nielsen til EkstraBladet.

Kipketer har de siste par ukene trent i høyden i St. Moritz i Sveits.

  • Vebjørn Rodal skal trene alternativt i tre-fire dager framover, etter stressreaksjonen i foten som er farlig nær tretthetsbrudd. - Vebjørn skal til en klinisk undersøkelse fredag, og da vet vi mer om muligheten for EM-start, sier legen for det norske friidrettslandslaget, Ove Talsnes, til Dagbladet.