AMERIKANSK RÅSKINN. Southern Rockeport kom med problemer . Men hesten har funnet seg til rette hos Midtfjeld og Thales. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
AMERIKANSK RÅSKINN. Southern Rockeport kom med problemer . Men hesten har funnet seg til rette hos Midtfjeld og Thales. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Klar for fartsfest på Forus

Midtfjeld har amerikansk råskinn.

Klikk her og bli med i kampen om 38 millioner i V75!

Southern Rockeport er den superraske amerikaneren som skal ta Forus med storm.
Her blir det full gass fra første sekund og helt til mål.
Det er ingen enkel sak å stagge denne raceren underveis. Det går sannsynligvis bare ikke.
I det første løpet på norsk jord, dro yankeen av gårde og åpnet første 500 meter på 1.10. Så fortsatte hesten i samme tempo en halv kilometer til. Første tusen gikk på 1.10. Det er totalt uvanlig kost i Norge.

Hele uka har Per Oleg Midtfjeld sagt at han håper ikke hesten blir for stri underveis på lørdag. Men stri blir hesten. Det er det nesten garanti for. Men sjansen for at det holder til mål er uansett bra. For dette er en hest med de helt store ressursene.

Men det var en hest med store problemer som vandret inn i stallen til Midtfjeld.

I Statene var vallaken en hest for de store anledningene og ble kjørt svært hardt, nesten i senk.

-Han var skakk både psykisk og fysisk stakkars, forteller Anne Turid Thales som er ansatt hos Midtfjeld.
-Vi har brukt lang tid på å få ham i stand igjen. Men nå virker alt mye bedre. Han er fikset på både alternativt og av veterinær, forteller Thales.

Droppet Solvalla

-Southern Rockeport skulle egentlig startet på Solvalla. Men vi droppet det, siden det var litt å se på måling av blodverdiene. Egentlig bare en bagatell. Men vi har ikke hast med denne hesten og droppet Solvalla, sier Thales.
Uansett forteller planen om Solvalla mye om ambisjonsnivået rundt hesten.

-Oleg håper han ikke må kjøre 1.10 den første runden på lørdag, som hesten gikk på Jarlsberg i det første løpet for oss. Går det litt saktere enn det, tror jeg Southern Rockeport går 1.11 på Forus.
Men det er hesten som bestemmer det meste, avslutter Thales.

Uansett skal de andre få slite med å holde følge.