Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for feiende avslutning

Har favorittene i de siste V75-løpene.

AVSLUTTER BALLET. Lars O. Romtveit trener favorittene i de to siste V75-løpene på Momarken. Det kan bli mer å juble for. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
AVSLUTTER BALLET. Lars O. Romtveit trener favorittene i de to siste V75-løpene på Momarken. Det kan bli mer å juble for. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

Klikk her og bli med i kampen om enorme gevinster!

Lars O. Romtveit kan få en feiende avslutning på V75-omgangen på Momarken lørdag.

-Det kan bli bra. Men i denne bransjen kan man ikke ta noe for gitt, sier den sindige treneren i vanlig beskjeden stil.
Men han har tro på hestene Tranmælsgutt og King Coral som skal ut i de to siste V75-løpene.

-King Coral har utviklet seg uvanlig raskt. Det er ikke mange fem-åringer som går 1.12,7 og 1.12,6 på mellomdistanse i to løp etter hverandre. Det spørs om det er noen annen fem-åring som kan det samme her i landet, sier Romtveit.

Fordelaktig distanse

Lørdag skal King Coral ut over lang distanse.
-Det tror jeg bare er en fordel. King Coral er sterk og avslutter alltid bra. Det er startfasen som kan være litt kritisk. Han er gjerne høyt oppe med en gang. Men Tom Erik Solberg har vært flink til å ta ham ned før det går galt. Jeg tror han greier det igjen.
Det er en bra vinnersjanse, drister Romtveit seg til å si.

Liten tekniker

-Tranmælsgutt er en liten tekniker som alltid gjør så godt han kan. Det vil bringe ham langt fram denne gang også.
Det er tøffe utfordrere, men han vokser med oppgavene. Jeg tror også han takler det trange fjerde sporet med sin gode teknikk. Og så er Eirik Høitomt dyktig i slike vanskelige startspor. Startfasen er litt kritisk, fordi han er så full av pågangsmot. Men jeg tror det går bra, sier Romtveit.

Langt oppløp

-Begge to har fordel av det lange oppløpet på Momarken, sier Romtveit.

Uten sjekk

Begge hestene skal gå uten sjekkreim på lørdag. Det forteller om hester med god teknikk, og ikke minst at helsen er på topp for hestene til den dyktige treneren.