Klar for fire år i Perugia

Noen timer etter at Perugias generaldirektør Walter Sabbatini hadde lirt av seg de obligatoriske «Mama Mia» og «Katastrofe», kom klubben til enighet med Ragnvald Soma om hovedpunktene i kontrakten. - Spennende, sier Soma.

Soma var ikke til stede under forhandlingene. Men han fikk gledelige nyheter da agent Gunnar Martin Kjenner og Italia-kjenner og tolk Per Bredesen kom tilbake etter et møte preget av mye fakter og teater - men til slutt enighet.

- Vi er enige om rammene for kontrakten. Men vi har ikke noe mandat til å sluttføre kontrakten før klubbene er kommet til enighet, sier Kjenner til Dagbladet.

Soma er naturligvis fornøyd. Både med gårsdagens utvikling og med klubben som ønsker å knytte til seg nordmannen for fire år.

- Laget har mange meget dyktige spillere og en spillestil jeg liker.

Seriøst

Han er ikke like fornøyd med at en avtale med Perugia vil ødelegge mulighetene til A-landslagsdebut.

I dag skal Perugia sende et forslag om overgangssum til Bryne.

- Vi har tidligere signalisert hvilken pris vi ønsker oss. Når de nå har gått i så konkrete forhandlinger med Ragnvald, så bør også tilbudet deres svare til våre ønsker, sier Kjell Madland - fortsatt fungerende daglig leder i Bryne.

Kontantsum

Verken han eller formann Svein Bergstad er villig til røpe summen Bryne forlanger. Men det er neppe urimelig å anta at klubben ender opp med nærmere 40 millioner kroner.

- Først må vi se hvordan kontrakten skal bygges opp. Det er for eksempel ikke vanlig praksis i Italia å etterbetale når en spiller har spilt et visst antall kamper for klubben, sier Bergstad.

Det betyr at Bryne bør ha en størst mulig kontantsum for Soma - og dermed gardere seg økonomisk mot en benketilværelse for Soma i verdens kanskje beste liga.