Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for gulljakt og guttejakt

KVALØYSLETTA (Dagbladet): - Det viktigste med Norway Cup er fotballen. Å treffe gutter er nest viktigst, mener denne gjengen fra Kvaløysletta i Troms. De har tatt mål av seg til å vinne småjenteklassen i Norway Cup - og kanskje noen guttehjerter på veien.

- I fjor var vi på turnering i Sverige. Men der var det bare finske gutter og noen fra Svolvær. De fattet ikke særlig mye, slår Katrine Stokmo fast. 13-åringen har store håp for Norway Cup, både sportslig og sosialt. For sikkerhets skyld har hun gjort det slutt med kjæresten. - Det gjorde jeg før en turnering i pinsen, sier Katrine, som er høyreback for det dyktige småjentelaget fra Kvaløysletta IL. Sletta det er snakk om, ligger på Kvaløya, som er ei stor øy rett vest av selve øya Tromsø. Det er bare ei bru som skiller. Et par av jentene bor «på øya», som det heter om Tromsø. Men de fleste hører til på Kvaløysletta.

Slo Fløya

Da Dagbladet møtte 13- og 14-åringene på treninga nylig, var nøyaktig halve laget bortreist på ferie. Blant andre kaptein, storscorer og supertalent Lene Mari Rasmussen. - Vi har et jevnt lag uten svake punkter, og der naturtalentet Lene Mari er eneren. Hun er god nok til å spille fotball med jenter som er to og tre år eldre, slår trener og oppmann Asbjørn Henriksen fast. Han håper at Lene Mari skal bidra til å skyte Kvaløysletta opp og fram i Norway Cup, slik hun gjorde i toppoppgjøret mot erkerival Fløya. Kvaløysletta vant 3- 2 etter scoring av Lene Mari i siste minutt. - Få med at June scoret det første. Og at jeg laget det andre, sier Lisa Hansen.

Går i 8E

Lisa er offensiv midtbanespiller. Hun skyter hardt og scorer ofte, enda så tynne bein hun har. Lisa er bestevenninne med høyreback Katrine. Katrine har bare scoret to ganger i serien. Den ene skrudde hun til gjengjeld inn nesten fra cornerflagget. - Vi er ikke bare to bestevenninner. Vi er fire. Lene Mari er den tredje, og Lotte Lindbjør Nilsen er den siste. Vi går sammen i 8E på Kvaløysletta ungdomsskole. Men det er godt miljø i hele laget, understreker Lisa og Katrine.

Brøytekanter

Flere av jentene på Kvaløysletta-laget har spilt sammen over seks år. Treninga har alltid foregått på grusbanen ved skola. Oppmøtet er på godt over 90 prosent. - I vinter lå brøytekantene fire meter høye rundt banen så seint som 17. mai. Men klubben klarte å brøyte den fram til nesten hver trening. Og jentene trente, sier trener Asbjørn Henriksen stolt. Nå ligger det bare noen hvite flekker igjen oppe i Tromsdalsfjellene, på andre sida av Tromsø. Og sola steiker. Keeper Helene Jensen forlanger timeout, og får innvilget fem minutter i skyggen.

Bronse i Sverige

- Hvor gode er jentene, Henriksen? - Vi har spilt åtte seriekamper og vunnet alle. Vi tok bronse på en turnering i Stockholm i pinsen. Men vi er ikke noe superlag. Vi håper å gå til et av sluttspillene. Jeg vet at noen av jentene blir skuffet om det ikke blir A-sluttspill. Asbjørn Henriksen vil dempe forventningene, men det er ikke lett. I storkjeftede øyeblikk sier jentene at de skal ned til Oslo og vinne Norway Cup. Det liker ikke Asbjørn. Han ber dem vise ydmykhet. - Hvem skal dere møte i pulja? - Stabæk, Lørenskog og et lag som heter Nordsinni, forteller jentene. - Hvem er best? - Stabæk er sikkert bra. Lørenskog er sikkert sånne jenter som sitter på landsbygda og ikke har noe annet å gjøre enn å spille fotball. Kanskje de er dritgode, undrer noen. - De er boner. Tjyvboner, slår Katrine Stokmo fast. - Hva er en bone? - En sånn som pappa, gliser 13-åringen.

<B>BLIKK FOR SPILLET:</B> Katrine Stokmo prøver å få kontroll på læret. Venninna Lisa Hansen følger med.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media