SISTE KAMP: Haitem Aleesami er på vei til italiensk fotball. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpix
SISTE KAMP: Haitem Aleesami er på vei til italiensk fotball. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB ScanpixVis mer

Klar for italiensk fotball:- Det føles både spennende og trist

Haitam Aleesami leverte en målgivende i det var hans siste kamp for IFK Göteborg. Svenskene tok seg videre i europaligaen med en 2-0-seier borte mot finske HJK Helsinki.

Haitam Aleesami leverte en målgivende da IFK Göteborg tok seg videre i europaligaen. Etter avansementet bekreftet klubben at Aleesami signerer for italienske Palermo.

– Det føles både spennende og trist. Jeg tror alle fotballspillere med ambisjoner vil spille i de største ligaene. Den muligheten får jeg nå, sier Aleesami til klubbens nettsted.

– Samtidig kommer jeg til å savne IFK Göteborg utrolig mye, sier nordmannen og takker alle i klubben.

Overgangssummen skal ligge på ca. 11,5 millioner svenske kroner, ifølge Expressen. Aleesami kom til den svenske klubben fra Fredrikstad i 2015.

– Det er selvfølgelig trist at vi mister Haitam. Samtidig er det gledelig og se den utviklingen han har hatt hos oss i drøye en og en halv sesong, noe som blant annet har gitt ham en plass på det norske landslaget. Vi kan bare ønsket ham lykke til, sier sportsdirektør i IFK Göteborg, Mats Gren.

Dermed må laget klare seg uten Aleesami videre i europaligaen. Den Palermo-klare backen var en sterk bidragsyter da svenskene vant 2-0 mot finske HJK på hjemmebane og 3-2 sammenlagt i europaligaen torsdag kveld. Laget er dermed klar for omspillsrunden, som er det siste hinderet før gruppespillet. HJK vant den første kampen i Göteborg 2-1.

Aleesami startet kampen sammen med Thomas Rogne, og den norske backen var nest sist på ballen da Mikael Boman headet Göteborg i ledelsen ti minutter før pause. Danske Jakob Ankersen scoret det avgjørende målet med et langskudd som sendte laget videre sju minutter før slutt.

Både Aleesami og Rogne spilte hele kampen i Helsinki. Rogne pådro seg et gult kort for munnbruk.

Omspillsrunden i europaligaen trekkes fredag.

(NTB)