Valg i Rosenborg

Klar for maktkamp i tungvekt

Ved påmeldingsfristens utløp 13. januar var 614 personer påmeldt til Rosenborgs årsmøte 2020. Det kan bli tidenes rabalder på Lerkendal.

KLAR TIL KAMP: Ivar Koteng ønsker å fortsette som Rosenborgs styreleder, og vil ta kampen fra benken på klubbens årsmøte. Han har sterke og viktige støttespillere på laget i kampen mot valgkomiteens mann, Ståle Gjersvold.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KLAR TIL KAMP: Ivar Koteng ønsker å fortsette som Rosenborgs styreleder, og vil ta kampen fra benken på klubbens årsmøte. Han har sterke og viktige støttespillere på laget i kampen mot valgkomiteens mann, Ståle Gjersvold. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EIENDOMSMILLIARDÆR OG SITTENDE styreleder Ivar Koteng i det ene hjørnet, mot Ståle Gjersvold, valgkomiteens mann og Trønderenergis konsernsjef i det andre.

Kampen om ledervervet i Rosenborg Ballklub går mellom to tungvektere i trøndersk næringsliv.

Det kan bli stygt.

Det blir garantert hett og følelsesladet.

RETT I OVERKANT av 600 stemmeberettigede RBK-medlemmer skal denne andre torsdagskvelden i februar gi Ivar Koteng fornyet tillit, eller velge ny kurs og Ståle Gjersvold. Det forteller alt om interessen for dette veivalget i Norges største fotballklubb. Det forteller alt om viktigheten av årsmøtet i Rosenborg Ballklub 2020.

Der alt annet som hører årsmøter til – ord om drift og butikkens generelle tilstand, budsjett, regnskap og hva det måtte være på agendaen – er parenteser.

Det er bare valget som gjelder.

TORSDAG I FORRIGE uke prøvde Ivar Koteng og Ståle Gjersvold å nærme seg hverandre, for om mulig å finne en felles løsning før årsmøtet som kan rive Rosenborg i to. Det klarte de ikke. Ingen vet hva de snakket om. Ingen vet hva de prøvde å komme fram til for om mulig å spare klubben for en bitter og opprivende maktkamp. Men alt tyder på at et kommende Rosenborg-styre med begge to om bord, der den ene skulle være styreleder og den andre ta plass som styremedlem, må ha vært diskutert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer