Klar for mer ball

Skaden til Erik Mykland er blitt mye bedre etter å ha blitt behandlet av svenske eksperter. Han er nå på treningsleir, og i morgen tar dribleren fram fotballen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det ser utmerket ut, sier FC Københavns lege Frank Odgaard til Dagbladet.

Han har fulgt opp midtbanespillerens skade helt siden han måtte gi seg for året i oktober 2003.

- Det er helt klart at behandlingen Erik fikk har hjulpet, og akillesen hans er mye bedre nå, sier Odgaard.

Ikke plaget

FC København er denne uka i Sør-Afrika på treningsleir, og trener Hans Backe bekrefter at en pigg Myggen er med på turen.

- Jeg føler meg bra, sa Mykland til treneren i går, etter å ha gjennomført dagens sykkeltrening.

I dag blir det mer sykling for 32-åringen, men i morgen får beina hans endelig føling med en fotball igjen.

- Ja, Erik skal prøve seg med ballen resten av uka, i tillegg til en del jogging. Han sa selv til meg i dag at han ikke var plaget av skaden under trening, sier Backe til Dagbladet.

Han utelukker ikke at Myggen kan bli spilleklar til den danske serien starter opp etter vinterpausen 13. mars.

- Det er usikkert foreløpig, men vi er optimister. Det ville vært en stor bonus for oss om Erik ble klar, han har jo vært fantastisk de siste to åra, sier Backe.

Selv om det blir flere behandlinger, kan Myggen rekke seriestarten.

- Ja, når han først kan trene for fullt, tar det ikke lang tid for han å komme i form. Med hans lille kropp går det raskt, sier treneren.

Kontrakt ut sesongen

Mykland har lenge slitt med en skade i akillesen, og spilte sin siste kamp for det danske laget i oktober i fjor. Tirsdag ble han behandlet på universitetssykehuset i Umeå i Sverige. Der sprøytet de en væske inn i akillessenen, som angriper det betente vevet.

- Mange trenger to-tre behandlinger av den typen som Erik har fått. Det må gå et par ukers tid mellom hver behandling, så vi vil avvente litt lenger før vi bestemmer om han trenger en til, sier Backe til Dagbladet.

Treneren understreker at han er optimist med tanke på å få midtbanesjefen tilbake på banen.

- Første reaksjon etter turen til Sverige var veldig postiv, sier Backe. Erik Mykland har kontrakt med FC København ut årets sesong. Klubben ligger på en tredjeplass i serien, som varer til slutten av mai.

SAVNET: Erik Mykland har fått vellykket behandling for skaden han sliter med i ankelen. - Det ser utmerket ut, sier FC Københavns lege, som tror vi får se Myggen i aksjon i igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer