Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for millionturnering

Jan Frode Andersen er klar for en tre millioner kroners turnering i tennis i Tyskland etter seier i kvalikfinalen i ettermiddag.

Nordmannen har slitt med å finne både spillet sitt og formen i år, men i helgen lyktes han godt da han forsøkte å kvalifisere seg til BMW Open i München i Tyskland. Han vant sine tre kvalkonkurranser og er dermed klar for hovedturneringen.

Knallbra kvalspill

Andersen slo tyskeren Oliver Gross i dag med settsifrene 6-3, 6-0. Dette er andre gang disse to spillerne møtes og nå står de bokført med en seier hver.

Også de to første kampene i kvalfiseringen har Jan Frode Andersen vist lovende spill. I den første kampen slo han spilleren som var seedet som nummer to i turneringen, noe som er en sterk prestasjon.

Stjernenavn

Verdenseliten i tennis deltar i München. Sveitsiske Roger Federer er toppseedet. Han er for øyeblikket nummer fem i verden. Også den fargerike og sterke thailandske spilleren Paradorn Srichaphan er med i turneringen.

Jan Frode Andersen blir en av fire spillere fra kvalifiseringen som kommer med i hovedturneringen. Han kan møte Raemon Sluiter fra Nederland, Mikail Youzhny fra Russland, Jean-Rene Lisnard fra Frankrike eller danske Kenneth Carlsen i første runde. Dansken møtte nordmannen under Davis Cup i fjor, da dansken vant.

Jan Frode Andersen er sikret vel 30 000 kroner for å spille første runde i turneringen, uansett sett om han taper eller vinner.

VANT KVALIK: Jan Frode Andersen kvalifiserte seg i dag for en storturnering i München.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media