Klar for Mini-golf

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Real Madrid 0- 1. - Det er forbanna trist at vi ikke vant, men vi sliter foran mål. Sååå...kanskje jeg ikke skal gi meg likevel, sa Mini til Lerkendal i går kveld. Men - det var sjølsagt bare tøv. På festen i natt overga han seg helt til publikum.

Etter talen dro han rett på fest - den siste som aktiv fotballspiller. Og for å si det som det var - nattas trønderrocka avskjedskamp på utestedet Bajazzo i Trondheim ble den avslutningen Mini fortjente. Etter 69 minutter mot Real Madrid, og en følelsesladet takk-for-meg-og-alt ute på Lerkendal-gresset, var tida overmoden for å slå håret ut av fotballkarrieren. Det som hadde skjedde i løpet av den lilles siste kamp som lønnsmottakende fotballspiller var nemlig mest til å grine av. Og:

Det var en krampegråt uten tårer.

- Tirsdag, da jeg tenkte på hva som skulle skje, var jeg redd for at det ble tårer, sier Mini til Dagbladet. - Men klumpen i halsen var ikke særlig stor da jeg ruslet i garderoben. Og det kan skyldes så mangt, men det irriterer meg at vi ikke vant.

- Jeg kunne tenkt meg en annen avslutning.

Avsluttet med stil

Før pause spilte Mini som om han hadde lagt opp for ett år siden. Etterpå så det ut som om han hadde lyst på en sesong til. Men blomstene var pakket i cellofan, og det var ingen vei tilbake. Det var rett og slett over.

- Jeg er glad det er slutt,m sier Mini. - Det er ikke vemodig en gang. Og fordi jeg spilte meg opp i andre omgang føler jeg at jeg fikk avsluttet med stil.

- Jeg har god samvittighet når jeg nå takker for meg som fotballspiller.

Lerkendal ristet i kveldskulda da nordlendingen med 292 RBK-kamper og 98 mål vinket til tribunene for absolutt siste gang. I dag - når Rosenborg driver restitusjonstrening på bein og avskjedsfesthoder - er Mini langt unna det som for 12 år siden ble arbeidsplassen som skapte livet hans.

RBKs kroniske lidelse

- Sansynligvis så sover jeg, sier Mini. - Eller så sitter jeg i en stol med en cola og snakker med fatter'n som er på besøk. For er det slutt, så er det slutt. Heldigvis.

Champions League er også slutt for denne gang. Det skyldes ikke Mini. Men utelukkende Rosenborgs manglende evne til å skyte ballen i motstanderens mål. Og spesielt John Carews.

- Vi kan ikke vinne fotballkamper når vi ikke scorer mål, sier Nils Arne Eggen. Fra sin posisjon i UEFA-karantene oppe på tribunen så han det som har vært Rosenborgs mangelsjukdom den siste måneden forverre seg til en kronisk lidelse.

- Bevegelsen og dyktigheten foran mål er Rosenborgs store problem for tida, sier Eggen. - Og det er det bare en ting å si om:

- For dårlig.

morten.pedersen@dagbladet.no

BEST MED KØLLE: Mini fikk golfkølle i avskjedspresang etter karrierens siste kamp.