Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny Deila forlater Vålerenga

Klar for New York City

Ronny Deila er klar for MLS-klubb - bare én måned etter kontraktsforlengelsen med Vålerenga.

FERDIG: Ronny Deila er ferdig i Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FERDIG: Ronny Deila er ferdig i Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Ronny Deila forlater Vålerenga, og vender snuten mot USA og New York. Han har signert for klubben New York City. Det bekrefter klubben selv på Twitter.

Han signerte en ny kontrakt med Vålerenga så seint som i desember, men nå er altså kontrakten brutt.

- Da muligheten kom for å være en del av New York City FC som deres hovedtrener, var det en drøm som kom i oppfyllelse å trene en fantastisk klubb i en fantastisk by, sier Deila til New York Citys nettside.

Den ferske City-manageren lover angripende fotball.

- Når jeg kommer inn, er det viktig å fortsette å bygge på hva som allerede er et sterkt fundament og få inn noen av mine ideer på veien. Måten jeg vil spille på og måten NYCFC har spilt på er veldig lik. Jeg er en veldig offensiv trener. Vi vil ha ballen så mye som mulig, men også prøve å være direkte når man har muligheten, sier han.

Kunne ikke si nei

Vålerenga bekrefter også at Deila forlater klubben. Han sier til deres nettside at det er en mulighet han ikke kunne si nei til.

- Jeg takker for tre flotte og innholdsrike år i Vålerenga. Jeg har truffet mange fantastiske mennesker. Vi skulle jobbe videre sammen, men i romjula dukket denne muligheten opp. Når vi nå har kommet til enighet, er dette en mulighet jeg ikke kan si nei til, sier Deila.

Dette er Deilas fjerde klubb som hovedtrener etter å ha ledet Strømsgodset, Celtic og nå sist Vålerenga.

- Vi er ekstremt glade for at Ronny kommer til oss, og etter et omfattende trenersøk, er vi selvsikre på at vi har funnet den perfekte mannen for New York City FC, sier deres daglige leder Brad Sims.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som blir en del av hans trenerstab.

Han tar nå over for Domènec Torrent, som annonserte i fjor at han var ferdig i klubben.

Jakter ny trener

New York City har to andreplasser og én sjuendeplass de siste åra.

For Vålerengas del, må de nå se etter en ny trener for klubben. Og styreleder Thomas Baardseng forteller at de allerede er i gang med å finne en erstatter.

- Prosessen er i gang. Det er tre måneder til seriestart, og vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å finne rett kandidat. Vi har et godt støtteapparat som kan starte den planlagte oppkjøringen til sesongen sammen med spillerne. Samtidig ønsker vi naturligvis at den nye hovedtreneren skal få så mye tid med laget før seriestart som mulig, sier han.