Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for ny fransk batalje

Yarrah Boko skal kjempe om 1,5 millioner i Paris.

STILLER OPP. Yarrah Boko er spesiell på mange måter. Han stiller gjerne opp for fotografering. Søndag stiller han opp i Prix de France. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
STILLER OPP. Yarrah Boko er spesiell på mange måter. Han stiller gjerne opp for fotografering. Søndag stiller han opp i Prix de France. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster!

Yarrah Boko er igjen klar for hovedscenen i verdens største travland.
Søndag tar kjempen fra Ådal plass bak startbilen i Prix de France på Vincennes i Paris.
Løpet går over 2100 meter.
Drøye 1,5 millioner norske kroner venter vinneren.

- Yarrah Boko har vist at han ikke er noen bløff.
Han har virkelig satt Norge på det internasjonale travkartet, sier trener Trond Anderssen.
For to uker siden ble den norske hesten nummer tre i det prestisjetunge Prix d'Amerique, også kalt verdens tøffeste travløp.

Yarrah er pigg og glad
Fredag kveld reiser Anderssen til Paris for å være ringside når Yarrah entrer ringen for en ny stormatch.
Prix de France, i Frankrike omtalt som «revansjen», er løpet med nest høyest status i et land der travsporten som nevnt er stor og vel så det.
- Jeg har snakket med Darius (oppasser Darius Tamulevicius, red. anm.). Yarrah er pigg og glad og fungerte fint i intervaller mandag. Nå blir det kun skritting i skogen før løpet søndag. Det er klart; spor 9 på autostart var det dårligste vi kunne få. Det er ytterst på vingen på Vincennes.  Men vi får håpe det løser seg. Og at vi har litt flaks. Kusken Pierre Vercruysse er jo, det har han vist, veldig dyktig. Yarrah Boko er rask ut på volte, ikke fullt så rask bak bilen. Men alt er mulig med Yarrah. Vi har tro, sier Trond Anderssen som så tv-bildene av en Mr. X.F. Royal  som leverte en skuffende prestasjon på Vincennes torsdag.
NM-vinneren manglet både ork og spenst i steget.

Blodprøver for sikkerhets skyld
- Han var rett og slett ikke noe fin. Det kan ha vært noe grums. Mandag reiser han hjem til Ådal og den friske luften her, sier mannen som har ansvaret for både Mr. X.F. Royal og Yarrah Boko.
De har stått på samme stall hos svenske Anders Lindqvist på Grosbois utenfor Paris. Etter at førstnevnte hest klappet sammen torsdag har tanken om basiller på vandring dukket opp.
- Vi har ingen mistanke om at Yarrah Boko er smittet av noe. Men vi tar en blodprøve for å sjekke at alt er som det skal — for sikkerhets skyld , sier treneren og gjentar hva han tidligere har fortalt om unntakshesten Yarrah Boko:
- Han er stadig like glad i å trene. Og han er alltid sulten. Når vi kommer inn i boksen om morgenen, ligger han ofte og hviler. Da får?n ligge i fred en stund. Han er flink til å ta seg en siesta nær sagt når som helst. Jeg har ikke vært borti maken til hest!

- Hva med framtiden og veien videre for Yarrah Boko?
- Vi tar ett løp ad gangen for å si det sånn. Skadehistorien er jo der. Og han sjekkes etter hvert løp. Er han fin og frisk i beintøyet etter løpet søndag, er det fristende å se fram mot Prix de Paris om fjorten dager. Det er jo en sammenlagtserie; Prix d?Amerique, Prix de France og Prix de Paris. Det siste løpet er over 4150 meter, to runder på den store banen. En skikkelig styrkeprøve. Hvis vi velger å ta ham hjem, blir det helt fri i luftegården i 14 dager, oppsummerer Trond som ikke har problemer med å fastslå at motstanden på søndag er som den var sist: Formidabel.

Ready Cash for aller siste gang
Maharajah har riktignok reist hjem og er hvilende på Ekerö utenfor Stockholm. Noras Bean med champion Björn Goop i sulkyen forsvarer søndag de svenske fargene. Men hæren av de franske topphestene er på plass. Med en revansjelysten Ready Cash i spissen.
Den franske eventyrhesten med 35 millioner norske kroner på kontoen gjør sin siste start i karrieren, den 68. i en rekke som teller 39 triumfer.  Han starter igjen som favoritt, hesten har innehatt en nesten evigvarende favorittposisjon hos det spillende publikum.
Prix de France vant han både i 2011 og 2013.

- Yarrah et tredjevalg
- Ready Cash er mitt førstevalg i løpet. Nå passer baneunderlaget bedre enn det gjorde sist. Han får nok ryggløpet han skal ha  denne gang. Ready Cash er mer sårbar enn han var, men jeg har hjerte for denne fantastiske hesten. Jeg tror han vinner, Up And Quick rangerer jeg deretter. Så  Yarrah Boko som et tredjevalg, sier Anders Lindqvist, svensk travekspert og trener  og vertskap for Yarrah Boko på Grosbois til Equus..
Søndag ettermiddag er fasiten klar.
(Equus Media)


 

Hele Norges coronakart