Kåre Ingebrigtsen har fått ny jobb

Klar for ny klubb

Kåre Ingebrigtsen blir ny trener i belgisk eliteserie.

NY JOBB: Kåre Ingebrigtsen er klar for sin første trenerjobb siden han fikk sparken i Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NY JOBB: Kåre Ingebrigtsen er klar for sin første trenerjobb siden han fikk sparken i Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Kåre Ingebrigtsen har fått seg ny jobb. Det melder TV 2.

Den tidligere Rosenborg-treneren har takket ja til å bli ny trener i den belgiske eliteserieklubben, Oostende. Han har skrevet under på en toårskontrakt med klubben.

- Det er et veldig ålreit prosjekt. Jeg har fått bra kontakt med de jeg har pratet med underveis. Jeg føler at det er noe jeg virkelig har lyst til å være med på. Den belgiske ligaen er meget bra. Det ser jeg virkelig fram til, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Allerede for seks dager siden meldte Adressa at treneren skulle ha et stående tilbud fra klubben. Oostende ble nummer 14 i Belgia i årets sesong.

Tordnet mot gamleklubben

Ingebrigtsen havnet i en betent konflikt med Rosenborg etter at de ga ham sparken i fjor. Partene endte til slutt opp i retten, og saken endte med et forlik.

Siden den gang har treneren jobbet for Eurosport, hvor han har delt sine tanker om norsk fotball. Men ikke uten kontroverser.

Rosenborg har fått en forferdelig start på sesongen under deres nye trener, Eirik Horneland, og det var først i helga at de tok sesongens første seier. Etter stortapet mot Molde langet Ingebrigtsen ut mot ledelsen i klubben - nettopp de menneskene som besluttet å gi ham sparken.

- For seks måneder siden var de det beste laget. Nå har de rasert det, sa han i Eurosports sending, og fortsatte:

Starter i sommer

- Jeg blir litt skremt at ledelsen snakker om at de er dårlig trent. Du har en spillergruppe som har vunnet sju av åtte siste titlene. Du vinner ikke titler med dårlig trente spillere. De må lete etter hva som er den egentlige årsaken.

- Horneland har jo ikke det hele og fulle ansvaret. Det er ledere som har tatt avgjørelsen og da må de stå ved han. Mange i ledelsen er med på jubelbilder, men hvor er de når treneren trenger dem? Jeg husker da vi vant, da var halve styret i korridorene. De dytter Horneland foran, mener den tidligere RBK-treneren, som fikk sparken fra klubben i 2018.

I etterkant fikk Eurosport mye kritikk for å ha latt Ingebrigtsen fyre løs mot gamleklubben uten å møte motstand. Rosenborg boikottet kanalen én dag som følge av opptrinnet.

Nå er altså Ingebrigtsen klar for nye oppgaver. Han starter i jobben 1. juni.