Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for ny krig

Azar Karadas terget på seg alle spanjolene i den første kampen mot Deportivo La Coruña. I morgen er RBK-matadoren sikker på han kan tukte Deportivo-tyren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA CORUÑA (Dagbladet): Azar Karadas lyser opp når Dagbladet viser ham bildet fra kampen på Lerkendal på flyplassen i Santiago nær den idylliske kystbyen La Coruña. Karadas elsker å se at sju illsinte spanske ballokser er ute etter å ta ham.

- Det er dette jeg er god til. Jeg har et sinnssyk killerinstinkt, og jeg elsker å konkurrere. Og selv om jeg skjønner at folk tror jeg bikker over og blir overtent, så gjør jeg ikke det. Det blir tøffe dueller og episoder under kamper. Det er naturlig. Og jeg kommer til å være minst like tent i morgen som sist, sier Karadas.

Som er godt forberedt på returmøtet med Deportivo-stopperne Almeida og Naybet.

Gloser

- Jeg har lært meg noen spanske gloser. Men de egner seg ikke på trykk.

- De husker nok deg fra forrige kamp?

- Ja, he, he. Vi kjenner nok hverandre igjen. Vanligvis hilser vi bare på smil og småprat. Jeg tror ikke de er ute etter å ta meg.

- Det er ikke sånn som boksing, altså. Der man venter på å knuse motstanderen hvis man får en returkamp.

Karadas håper RBK greier å variere spillet litt mer enn på Lerkendal.

- Jeg foretrekker minst mulig langballer. Jeg vil heller ha spill langs kanten, og innlegg fra vingene. Det er der jeg føler meg best, sier han.

- Undervurdert

Åge Hareide synes ikke det ble for mye snakk om krig og Rambo i forrige kamp. Han vil ha minst like høy tenning i morgen.

- Det ble en forsterkende effekt med alt snakket i mediene. Når jeg bruker ord som Rambo og krig, så blir det slått opp i avisene, og da blir fokuset utelukkende på det. Men jeg gjør det bevisst for å tenne spillerne, sier Hareide.

Denne gangen har snakket på forhånd dreiet seg mest om at RBK skal være seg selv. Spille langs bakken, være mest mulig «rosenborgsk».

- Vi skal overraske. Det kan jeg love. Dessuten er det litt overdrevet at det var så mange langballer sist. Analysen vår viser at det var færre enn det inntrykket man satt igjen med rett etter kampen.

Hareide tror at to gode uker, med to solide seirer i Tippeligaen, har gjort godt for samhandlingen og selvtilliten. Han tror de kan spille jevnt med Deportivo.

- Vi har tro på oss selv om dagen. Dessuten har jeg en følelse av at de føler seg tryggere på å vinne enn oss. Og jeg håper det kan føre til at de undervurderer oss litt. Det er i så fall dumt, smiler Hareide.

TENT KARADAS: Azar Karadas liker bildet som viser ham i bråk med over halve Deportivo-laget fra den første kvalikkampen i Champions League. - Jeg har et sinnssykt killerinstinkt, sier han.