Klar for ny opptur

I jula skal Lars Bystøl (27) være kokk og spise seg stappmett på pinnekjøtt og kålrabistappe. Så skal han sveve hoppukebakkene ned.

-  Sist vinter var jeg bra fram til hoppuka, men gjorde det dårlig da jeg kom nedover. Nå har jeg tenkt å gjøre det motsatt, sier Bystøl til Dagbladet.

Hittil i vinter har han bare hatt ei bra uke - i begynnelsen av desember. Da ble han tredje- og andremann på Lillehammer.

Eneste på pallen

-  Siden har det vært mye kål, også i bakken. I Engelberg skvatt jeg ordentlig i tilløpet, og holdt på å falle. Da sa jeg ifra, og fikk rennet stoppet, sier Bystøl.

Foran hoppuka er han eneste nordmann som har vært på pallen denne VM-vinteren.

-  Høyere nivå

-  Etter Lillehammer har jeg to tolvte- og en trettendeplass, uten å hoppe opp mot mitt beste. Det viser at jeg har kommet opp på et høyere nivå, sier Bystøl.

Nå ser han fram til en ny opptur. Overskuddet skal komme etter noen rolige dager hjemme på Voss.

 KOKKEN I SVEVET: Lars Bystøl vil prikke inn formen til hoppuka. Her er han i Oberstdorf i februar. Foto: Ole C.H. Thomassen
KOKKEN I SVEVET: Lars Bystøl vil prikke inn formen til hoppuka. Her er han i Oberstdorf i februar. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Foruten å lage pinnekjøtt og kålrabistappe med mye smør og fløte, skal jeg se de gode hoppene fra Oberstdorf-VM på video. Skiene jeg gjorde det så bra med, er med i bagasjen. Dermed har jeg tre par å velge mellom, sier han.

I VM i Schattenbergbakken ble han både fjerdemann individuelt bak Janne Ahonen, Roar Ljøkelsøy og Jakub Janda, og bronsevinner i lagkonkurransen sammen med Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen og Roar Ljøkelsøy.

-  Nå er jeg enda mer stabil, og gleder meg veldig til å komme i gang igjen. Mika Kojonkoski sa at han skammet seg litt over det vi presterte i Engelberg før jul. Det skal han ikke behøve etter hoppuka, sier Bystøl til Dagbladet. Her er Lars Bystøls plasseringer i de sju første v-cuprennene: 9

og 25 Kuusamo, 3 og 2 Lillehammer, 12 og 13 Harrachov, 12 Engelberg.

- MYE KÅL: Lars Bystøl.