Klar for Rally-VM

Peugeot Norge bekrefter at de ønsker Henning Solberg på laget i neste års Rally-VM. I dag skriver storebror rally-kontrakt i Frankrike.

Sammen med familie-manager Jim Carlsen drar Henning Solberg til Frankrike i dag. Derfra får Dagbladet bekreftet at både penn og papir så og si ligger på bordet. For så lenge Peugeot Norge sier de ønsker storebror bak rattet, er avtalen så å si i boks.

- Det eneste som gjenstår er noen detaljer og litt norsk sponsorhjelp, men jeg tror det skal gå bra, sier Jean Pierre Nicolas til Dagbladet - ansvarlig for Peugeots rallyvirksomhet.

Spennende fører

De siste årae har de tøffeste duellene mellom rally-brødrene Henning og Petter Solberg foregått foran tv-spillskjermen. Til neste år blir de høyst sannsynlig arge konkurrenter i rally-VM. Og laget som ønsker Henning Solberg som sjåfør neste sesong er det Peugeot-støttede Bozian-laget med base i Frankrike.

Direktør i Peugeot Norge, Per Martin Eng, ønsker ikke å kommentere kontraktsforhandlingene overfor Dagbladet. Men han bekrefter at de er et godt stykke på vei.

- Jeg jobber døgnet rundt for å få til dette her, så jeg har selvfølgelig tro på at det skal gå i orden, sier Eng til Dagbladet.

- Henning er helt klart en spennende fører. Sånn vi ser det, er han en klar kandidat til å vinne de løpene han stiller opp i. Eller i hvert fall bli blant de fem, seks beste, sier Eng.

Tør ikke juble

Solberg-brødrenes manager Jim Carlsen ønsker ikke å kommentere opplysningene fra Peugeot.

- Alt ser bra ut, men ingenting er signert, sier Carlsen til Dagbladet.

- Det er vanskelig å si hva jeg tenker. Det kan jo bli spennende. Men jeg vet ikke noe enda, så jeg tør ikke juble, sier Henning Solberg.

Trenger et godt apparat

Skulle det ende med Bozian og Peugeot-kontrakt, må Henning Solberg regne med å skaffe mye av midlene selv. Bozian leier ut biler fabrikklaget til Peugeot har brukt. I år har kjente navn som Harri Rovanpära og Gilles Panizzi kjørt halvparten av VM-rundene for Peugeot og Bozian.

- Jeg skal være med og kjempe blant de åtte, ti beste. Målet er å kjøre halvparten av VM-rundene, men vi har som sagt ikke noe papir på det enda, sier Henning til Dagbladet. - Det eneste jeg gjør om dagen er å trene og komme meg i form.

To økter om dagen

Målet er å komme ned i en matchvekt på åtti kilo før løpene og testene starter. Derfor trener han to ganger om dagen, og satser på å spise juleribbe med måte. Kroppsvekta må holdes nede for å holde farta oppe på rallyveiene.

- Nå vil jeg bare ta på meg hjelmen og kjøre så fort jeg kan. Det har jeg ikke fått sjansen til så langt i livet mitt, sier en håpefull Henning Solberg til Dagbladet.

SAMMEN I VM: Denne sesongen har Henning Solberg måttet se på at Petter har gått til topps i Rally-VM. I dag signerer storebror kontrakt med Peugeot i Frankrike. - Nå vil jeg bare ta på meg hjelmen og kjøre så fort jeg kan, sier Henning til Dagbladet.