Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for streik

Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen støtter kravene som kan sende Spanias kvinnelige fotballspillere ut i streik fra midten av november.

KLAR FOR STREIK: Caroline Graham Hansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KLAR FOR STREIK: Caroline Graham Hansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Graham Hansen er eneste norske spiller på toppnivå på kvinnesiden i spansk fotball. Hun forteller at laget ikke har tatt endelige stilling til om det skal støtte streiken, men sier hun personlig stiller seg bak krav for bedre rettigheter, anseelse og lønnsvilkår i spansk fotball.

– Dette gjelder blant annet rettigheter ved sykdom og arbeidstid og anseelsen til damfotballen, sier Graham Hansen til NTB.

Lange forhandlinger

Tirsdag møttes 200 spillere i Madrid og over 90 prosent stemte for å gå til streik. Den vil trolig starte 16. november, ifølge David Aganzo i spillernes organisasjon AFE.

Barcelonas spillere skulle etter det NTB forstår ta stilling til streikespørsmålet på et møte onsdag kveld.

Forhandlingene om en kollektiv avtale har pågått i hele år. Ifølge The Guardian dreier det seg i første rekke om innholdet i deltidskontrakter mange spillere er omfattet av.

- EN VITS: Scenene som utspilte seg på tribunen som får assistenttrener Per Joar «Perry» Hansen til å ta fram storslegga. Video med tillatelse: TV 2 Vis mer

Minimumslønn

AFE har krevd at minimumslønnen for dem med fulltidskontrakter skal økes fra 160.000 til 200.000 kroner per år.

Størst strid har det likevel stått om betalingen for deltidsarbeid. Spillerorganisasjonen vil at denne skal være 75 prosent av fulltidsarbeid, mens klubbenes organisasjon har tilbudt 50 prosent.

– Vi er fotballspillere 24 timer i døgnet, 100 prosent av tiden. Vi måtte gå til dette drastiske tiltaket. Vi må sikre framtiden vår, sier Ainhoa Tirapu, som er kaptein på Athletic Bilbao.

Graham Hansen slipper imidlertid å kjempe for en minimumslønn på 200.000 kroner. Ifølge NRK vil hun tjene seks millioner kroner over to år som profesjonell spiller i Barcelona.

Graham Hansen signerte for den katalanske klubben i mai i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media