Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for supersøndag med Stjernen og Fredrikstad

Til daglig jobber han som snekker, på fritida slår han seg løs som supporter.

Stem på klubben i ditt hjerte! Da reiser Øyvind Johansen (27) landet rundt for å heie på heltene sine i FFK og Stjernen. Favorittspillerne er midtstopper Tor Trondsen og målvakt Kimmo Kytölaakso.

- Det lengste jeg har vært med fotballgutta, er i Alta. Da var vi en gjeng på 40-50 fra Plankehaugen som kjørte fly. De lengste hockeyturene er til Trondheim. Jeg er med så ofte jeg kan, har det kjempekoselig og synes det er verdt penga, sier Øyvind Johansen til Dagbladet.no

I hundre

Som FFK- og Stjernen-supporter er han i hundre denne høsten. Knut Torbjørn Eggens krigere har kommet seg over den magiske nedrykksstreken i Tippeligaen, mens Stjernen kjemper i toppen av eliteserien i hockey.

- Problemet melder seg når begge lagene spiller samtidig. Heldigvis unngår vi det denne søndagen. Da er Stjernen-Stavanger flyttet fram til klokka 14,30, mens Fredrikstad-Brann går tre og en halv time seinere. Snakk om supersøndag, sier Øyvind Johansen.

Ellevilt

Blir han tvunget til å velge, har fotballen førsteprioritet.

- Målet er å være på alle kampene Fredrikstad spiller. Jeg har fulgt laget de 10 siste åra, og var med rundt også når FFK var i 2. divisjon. Det mest vanvittige var avslutningskampen i 1. divisjon i fjor, da Oslo Øst ble slått 4-1 i øsende opprykksvær. Over ni tusen var presset inn på Stadion. De 1500 som ikke kom inn, fulgte kampen i telt nede i byen. Etterpå var alt ellevilt, sier Øyvind Johansen.

I bevergjengen

Søndag skal han først i Stjernehallen, deretter på Stadion.

- Jeg har flydd i Stjernen siden 15-årsalderen, og ser nok et førtitalls hockeykamper i løpet av sesongen. Sammen med fotballen blir det nok 70-75 kamper i løpet av året. Som styremedlem i Plankehaugen får jeg gratisreiser til bortekampene med FFK. Likevel går det nok med rundt 20000 kroner til billetter, mat og øl.

Går aldri hjem

Som supporter går han aldri hjem før kampen er slutt.

- Når FFK spiller, er vi tolvte mann på laget. Piping og buing mot eget lag er uhørt. Hetsing, sjikanering og rasistiske tilrop mot motstanderne blir slått hardt ned på. I den første seriekampen i år (2-0 tap for Lillestrøm på Åråsen) kom èn av supporterne våre med rasistiske tilrop mot LSK-keeper Emille Baron. Gapingen resulterte i utestengelse fra Plankehaugen, sier Øyvind Johansen.

Kimmo og Tor

Favorittspillerne hans er Kimmo Kytölaakso på isen og Tor Trondsen på fotballbanen.

- Kimmo er landets beste keeper. Han er stille og rolig utafor hockeybanen, men en tiger i buret. Straffer er det beste han vet. Tor blør alltid for laget. Neste år er han tilbake etter langvarig skadeavbrekk. Da unner jeg ham en jubelsesong, sier Øyvind Johansen.

- Rykker aldri ned

Tre serierunder før slutt er han skråsikker på at FFK holder seg i tippeligaen.

- To av kampene som gjenstår er hjemme (Brann og Tromsø), og der taper vi aldri. Dessverre ble de gode spillerkjøpene gjort for seint. Hadde vi hatt med Raio Piiroja og resten av gjengen fra start, ville FFK unngått bånnstriden. Det får trenerteamet ta på sin kappe, sier Øyvind Johansen.

- Finalelag

- Når det gjelder Stjernen, er laget bedre enn på mange år. Holder laget seg skadefritt blir det finale, sier sjefssupporter Øyvind Johansen til Dagbladet.no

  • I «Klubben i mitt hjerte»-kåringen ligger Fredrikstad FK pent plassert på 3. plass i kategorien «spesialidrettslag, over 100 medlemmer». Stem på klubben i ditt hjerte!
HEKTA:Øyvind Johansen (i midten) bruker all fritida si på FFK og Stjernen. Her sammen med Stjernen-målvakt Kimmo Kytölaakso (til venstre) og FFK-stopper Tor Trondsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media