Klar for Tigerstaden

Det som er så fint med golfkongen Tiger Woods (24) er at det er så lett å finne ham: Når du ser fem livvakter og horder med pressefolk, har du kommet rett. Og dette sirkuset tar den unge, pene og latterlig rike Tiger'n med seg til lille Norge...

Dessverre kommer ikke Tiger Woods til Tigerstaden Oslo og SAS Invitational 25. juli, men han har sagt ja til å komme neste år. Men Jesper Parnevik, Greg Norman, Mark O'Meara og det nye vidunderbarnet Sergio «El Niño» Garcia er likevel ikke noe dårlig erstatning for interesserte som tar turen innom golfbanen på Bogstad.

Dagbladet møtte verdenseneren Tiger Woods i Hamburg 16. mai - og i dette ekslusive intervjuet avslører golfkongen at han gleder seg til å komme til Norge.

- Hva vet du om Norge?

- Det er ikke så varmt om vinteren. Mark (O'Meara, golfspiller i verdenstoppen og god venn av Tiger, red. anm) spilte i Oslo for to år siden. Han har fortalt meg at han fra golfbanen kunne se en stor skibakke (Holmenkollen). Da han fikk se bakken på nært hold, holdt han på å få sjokk. Han sa: Ikke for alt i verden hopper jeg utfor der. No way, flirer Tiger Woods.

- Et vakkert land

- Jeg håper også å få muligheten til å reise dit. Det høres ut som et vakkert land, smiler Tiger-gutt - før han kommer med et lite hjertesukk:

- I det hele tatt savner jeg å få se mer av verden. Selv om jeg har vært mange steder er flyplasser, hoteller og golfbaner stort sett det eneste jeg ser.

I helgas turnering i Hamburg ble Tiger Woods nummer tre. Likevel var det det fargede ikonet alt handlet om før, under og etter konkurransen:

Mannen som puttet på TV med Bob Hope som toåring, fikk sin første hole-in-one som åtteåring og toppet verdensrankingen etter 42 uker som proff.

Som 21-åring!

I dag kan Tiger'n putte en million dollar - eller 8,5 millioner kroner - i lomma for hver konkurranse han stiller i.

Så stor og så ettertraktet er han.

Fem livvakter

To dager før Deutsche Bank SAP Open sto flere av verdens beste golfspillere på driving-rangen og terpet utslagsteknikk. Foruten Dagbladet og Golf World Norge var ingen andre medier til stede.

På vei tilbake til klubbhuset - i god tid før pressekonferanse med Tiger Woods - vrimlet det av TV-kameraer, fotografer og journalister rundt putting-greenen.

Midt utpå den snauklipten gressmatta sto Tiger Woods.

Han øvde på putting.

Slik eksponering er gull verdt for alle arrangører...

Men Tiger sto ikke alene. Rundt ham voktet fem livvakter - av den digre sorten - hvert steg han tok. Og enda viktigere: Hvert steg alle i nærheten av ham tok.

Ingen uvedkommende - INGEN - fikk lov til å nærme seg den fargede stjerna.

Det så komisk ut, men sikkerheten gikk foran alt.

Savner ikke denne karen av og til å få være i fred?

- For å være ærlig kan jeg ikke si at jeg savner å få gå i fred, for sannheten er at jeg er oppvokst i søkelyset og ikke vet om noen annen verden. Jeg har akseptert situasjonen og føler at jeg nå takler det bra, sier Tiger Woods.

Den amerikanske drøm

Han svarer rolig og høflig på alle spørsmål. Men Tiger blir ivrig først når han får spørsmål om hvilke samfunnsspørsmål som opptar ham.

- Jeg har tre stor ønsker for den ideelle verden: Å få å slutt på all fattigdom i verden. Det ønsket er så stort at jeg må bruke alle tre, smiler Tiger Woods.

Gjennom sin egen stiftelse støtter han skoler og veldedighetsorganisasjoner med et ukjent millionbeløp hvert år.

Så har han også råd til å yte sin skjerv: 24-åringen skal visstnok være god for ufattelige en milliard kroner.

Og mange flere vil det bli i løpet av karrieren.

It's the american dream.

TIGER'N: Nå vil golfkongen Tiger Woods ta med seg hele sirkuset av pressefolk og livvakter til Norge.