Halvor Egner Granerud

Klar for trøbbel-bakken

For to år siden omtalte Halvor Egner Granerud (26) hoppbakken i Innsbruck som «et mareritt» og «et høl». Nå kommer han dit som leder av Hoppuka. Trener Alexander Stöckl advarer.

PANGSTART: Halvor Egner Granerud leder Hoppuka. Nå kommer den store nøtta i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB
PANGSTART: Halvor Egner Granerud leder Hoppuka. Nå kommer den store nøtta i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INNSBRUCK (Dagbladet): Halvor Egner Granerud leder Hoppuka med 26,8 poeng foran Dawid Kubacki fra Polen. Men forspranget kan bli spist opp i et jafs onsdag.

Granerud har tradisjonelt ikke likt Bergiselbakken i Innsbruck. I et oppsiktsvekkende intervju med TV 2 for to år siden omtalte han bakken som «et mareritt» og «et høl».

Utbruddet vakte oppsikt i Polen, fordi Granerud mente polakkene hadde hatt fordelaktige forhold under hele Hoppuka. Dette tråkket angivelig den nasjonale yndlingen Kamil Stoch på tærne.

YOGA: Halvor Egner Granerud feiret som Erling Braut Haaland da han vant Nyttårshopprennet i går. Foto: AFP / NTB
YOGA: Halvor Egner Granerud feiret som Erling Braut Haaland da han vant Nyttårshopprennet i går. Foto: AFP / NTB Vis mer

Granerud kom den gang på 15. plass og mistet sammenlagtledelsen i Hoppuka. Nå er han i samme posisjon.

- Det er en bakke Halvor ikke liker spesielt godt. Han har slitt der før, advarer trener Alexander Stöckl.

- Det er utrolig viktig at han er godt forberedt når vi starter treninga i bakken og at han prøver å finne rytmen så fort han kan. Så får vi se om han klarer å prestere på samme nivå som han har gjort hittil.

Granerud vant både i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen. Nøkkelen for å vinne Hoppuka sammenlagt blir det som skal skje i Bergiselbakken. Rennet går klokka 13.30 onsdag.

Skulle han ikke bli bedre enn nummer tre, fire eller fem, vil han likevel ha gode kort på hånda i hoppukefinalen i Bischofshofen fredag.

Utfordringen i Bergiselbakken er at han har slitt med kjøringen i sporet og fått fartstap.

TUNG TUR: Halvor Egner Granerud var misfornøyd da han mistet sammenlagtledelsen i Hoppuka i Innsbruck i 2021. Mens andre tok heisen, gikk han opp den lange trappa ved hoppbakken for å straffe seg selv. Foto: Geir Olsen / NTB
TUNG TUR: Halvor Egner Granerud var misfornøyd da han mistet sammenlagtledelsen i Hoppuka i Innsbruck i 2021. Mens andre tok heisen, gikk han opp den lange trappa ved hoppbakken for å straffe seg selv. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Men Granerud - som oser av selvtillit - sier:

- Jeg har en god plan. Tidligere har jeg slitt med at jeg er blitt lurt av lengden på hoppet. Det er enkelte likhetstrekk med Oberstdorf. Jeg har slitt med farta i tilløpet, noe som gjør at det blir krøll med teknikken. Men jeg vet hvordan jeg får høy fart nå og håper det blir bra.

Norge har ikke vunnet Hoppuka siden 2007. Om fire dager kan Granerud bryte forbannelsen.

Resten av Hoppuka vises på TV 2.

- Det er veldig morsomt å hoppe på ski om dagen, sier Granerud.

MYE BAGASJE: Halvor Egner Granerud pakker ut fra bilen etter ankomst hotellet i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB
MYE BAGASJE: Halvor Egner Granerud pakker ut fra bilen etter ankomst hotellet i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Uttalelsene til Dagbladet ble gitt i går. I dag hadde Granerud mediefri da han og hopperne ankom Innsbruck.

Nå skal ingenting skape krøll for en potensiell sammenlagtseier i verdens mest prestisjefylte hoppturnering.

TELLER NED TIL BERGISEL: Halvor Egner Granerud gjør hoppøvelser utenfor hotellet i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB
TELLER NED TIL BERGISEL: Halvor Egner Granerud gjør hoppøvelser utenfor hotellet i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer