Klar for United: - En stor ære

Nederlandske Erik ten Hag (52) blir Manchester Uniteds nye manager.

MANAGAER: Erik ten Hag blir Manchester Uniteds nye manager. Verdens verste jobb i fotballen, mener Dagbladets sportskommentator. Video: Dagbladet TV / Reporter: Jonas Giæver / Melina Pambou Sundfør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nederlandske treneren Erik ten Hag tar over som Manchester United-sjef etter inneværende sesong. Det bekrefter klubben i en offisiell pressemelding torsdag.

- Det er en stor ære å bli utnevnt til manager for Manchester United, og jeg er enormt spent på utfordringen som ligger foran meg. Jeg kjenner historien til denne flotte klubben og lidenskapen til fansen, og jeg er helt fast bestemt på å utvikle et lag som er i stand til å levere den suksessen de fortjener, sier ten Hag.

Ville beholde ham

52-åringen kommer fra sjefsstolen i den nederlandske megaklubben Ajax, der han vant seriegullet i 2017/2018- og 2020/2021-sesongen.

- I løpet av de siste fire åra i Ajax har Erik vist seg å være en av de mest spennende og suksessrike trenerne i Europa, kjent for lagets attraktive, offensive fotball og engasjement for ungdom, sier Uniteds fotballdirektør John Murtough.

Nederlenderen blir dermed den endelig erstatteren etter Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen fikk sparken i november 2021, og siden har tyske Ralf Rangnick vært midlertidig trener i klubben.

United bekrefter på sine sider at nederlenderen har signert en avtale som strekkes seg ut 2024/2025-sesongen. Kontrakten skal i tillegg inneholde en klausul på ett ekstra år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer