Klar for verdens største turnering

Henrik Bjørnstad er klar for The Players Championship og spill om åtte millioner dollar fra 23. til 26. mars. Ingen golfturnering har større premiepott.

ORLANDO (Dagbladet): -  The Players Championship er mer enn en golfturnering - den er vår golfturnering, sier Tiger Woods i TV-reklamene som peprer de golfkringkastende amerikanske TV-kanalene.

Underforstått: The Players Championship er spillernes turnering og noe av det gjeveste som kan vinnes. Og ni dager før det som kalles golfens femte majorturnering starter på TPC Sawgrass er oppbyggingen i full gang.

Henrik Bjørnstad har kvalifisert seg gjennom plasseringen på pengelista (47) og de 321 518 dollarene han har spilt inn så langt.

-  The Players Championship har alltid vært en drøm. Dette blir desidert den største turneringen jeg har spilt. Og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har spilt TPC Sawgrass på Play Station, sier Bjørnstad til Dagbladet.

-  Jeg har alle hullene i hodet - jeg kan dem på rams.

Det 17. hullet på TPC Sawgrass er et av golfens største og mest kjente landemerker. På det korte par 3 hullet ligger greenen som en øy ute i vannet.

Nest etter det 16. hullet på TPC Scottsdale i Arizona er hull 17 på TPC Sawgrass det golfhullet i verden som trekker mest folk.

-  Det som er ekstra kult er det som skjer onsdag før turneringen starter på torsdag, sier Henrik.

 PREMIESLAG:  Henrik Bjørnstad er klar for verdens største golfturnering, med ditto premiepott. Arnt E. Folvik
PREMIESLAG: Henrik Bjørnstad er klar for verdens største golfturnering, med ditto premiepott. Arnt E. Folvik Vis mer

-  Da legger alle spillerne (144 mann) 100 dollar hver i en pott. Og så får caddiene ett slag hver på hull 17. Den som kommer nærmest stikker av med alle pengene.

Og Bjørnstad har tro på sin egen mann, caddy Mark Fulcher.

-  Hanspiller godt - han kan fort ta det, smiler Henrik.