Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klar for VIF: - Mange ser på Daniel som spesiell

Klubben bekrefter.

ENDELIG PÅ BANEN IGJEN: Daniel Braaten har skrevet under for Vålerenga. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ENDELIG PÅ BANEN IGJEN: Daniel Braaten har skrevet under for Vålerenga. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Den tidligere landslagsspissen Daniel Braaten er klar for Vålerenga. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Braaten reiser med resten av Kjetil Rekdals tropp til La Manga i dag. 32-åringen, som ikke har spilt klubbfotball siden hans kontrakt med FC København gikk ut sommeren 2014, har skrevet under på en ettårsavtale med Vålerenga.

- Daniel er en sterk fysisk spiller som kan bekle mange roller. Det er ingen ulempe i dagens fotball, sier trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- En glad gutt - Han har vært med oss og trent i hele januar. Han var med også i perioder i fjor, og han har vist et bra nivå. Vi er spente på dette med stabiliteten, hvordan han klarer å vise nivået sitt i kamper, men det gjelder jo for alle spillere, sier Rekdal videre.

- Nå handler det om å få ham i kampform. Samtidig er Daniel en glad gutt, som sprer trivsel rundt seg.

- Medspillere har omtalt ham som et mysterium, hvordan ser du på ham?

- Det kan det hende jeg finner ut av etter hvert nå da... Men for meg er Daniel enkel å forholde seg til. Og han har stått på noe helt forferdelig i januar, slik som alle andre i gruppa. Han er blid og fornøyd, og flink mot de yngre, og han tilfører oss mye rent fysisk.

- Hvor viktig blir han som en stressdemper for resten av gruppa?

- Der kan han bli viktig. Mange ser på Daniel som spesiell, og det kan godt hende at han er det. Og det skal han få lov til å være. For meg handler det om å få fram ressursene i ham, slik at han blir en best mulig spiller for Vålerenga. Han må prestere som alle andre, men nå får vi fram en spiller med skikkelig fysikk i tillegg til de vi har der framme fra før.

- Må bygge ham opp - Hva tenker du om at han ikke har spilt fotball siden før sommerferien?

- At vi må bygge ham opp. Det er jo ikke unikt, vi har også slike tilfeller med spillere som har vært skadet. Og nå er det nesten to måneder til seriestart. Da starter en lang sesong med 30 seriekamper pluss cup, så vi skal nok få ham opp.

Med Braaten på plass i en av rollene rundt eller rett bak spydspissen mangler bare én brikke i Rekdals offensiv:

Nettopp spydspissen.

- Vidar (Örn Kjartansson) er borte, og han må erstattes. Vi kommer til å spille de fleste kampene med to vinger, én spiss og en hengende spiss. Det er den spiss nummer én vi jobber med å finne nå, og det blir viktig for oss, sier Rekdal før Vålerengas ni dager lange La Manga-opphold.