Klar for VM

Bryteren Fritz Aanes (22) rekker definitivt ikke bryte-EM i mai, men er bortimot 100 prosent sikker på å være tilbake på matta i tide til å rekke VM i New York i september.

Det mener bryterens advokat, Are Johnsen, er eneste tenkelige utfall etter gårsdagens høring i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne - hvor CAS kom fram til at saken skal behandles til tross for at Det internasjonale bryteforbundet (FILA) har forsøkt å hindre saken i å komme opp.

Vant fram

Saken er nå berammet til 15. mai, og Are Johnsen satt i går med en følelse av at de vant fram 100 prosent med sine synspunkter.

- CAS ba FILA om å vise god sportsånd og la saken gå sin gang. For meg er det et klart uttrykk for at Fritz Aanes ikke kommer til å få strengere straff enn den tida han allerede har sonet. En utøver som har fått i seg et ulovlig stoff uten å være klar over det, skal ikke dømmes like hardt som en bevisst jukser, sier Are Johnsen til Dagbladet.

I Norge innstilte Ekspertgruppe Anti-doping i Norges Idrettsforbund (NIF) sist fredag overfor NIFs domsutvalg på en straff på seks måneders utestengelse.

Saken er foreløpig ikke berammet i domsutvalget, men en endelig dom vil trolig falle i god tid før sommerferien.

Are Johnsen er overbevist om at CAS ikke vil idømme strengere straff for uaksomheten Aanes viste ved å spise kosttilskuddet.

- Livet mitt

- Jeg har allerede orientert Fritz om at han kan begynne å fokusere treningen inn mot VM i Madison Square Garden i New York i september, sier Johnsen.

- Brytingen er hele livet mitt, og da sier det seg sjøl at jeg er sugen på å få konkurrere igjen. Den som skal stoppe meg i VM, skal være god, sier Fritz Aanes.

BLE HØRT: Det internasjonale bryteforbundet har forsøkt å utestenge Fitz Aanes i to år etter dopingsaken i OL, men etter gårsdagens høring i Idrettens voldgiftsrett tør Aanes tro på full frifinnelse etter at dommen er nedjustert til seks måneder.