Marte Olsbu Røiseland

Klar melding fra NRK-ekspert

50 dager før VM i Oberhof kom gladmeldingen: Marte Olsbu Røiseland (32) er tilbake i verdenscupsirkuset.

TILBAKE: Marte Olsbu Røiseland hadde et eventyrlig OL i Beijing. Med fem medaljer, derav tre individuelle gull, ble hun den store OL-dronninga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Marte Olsbu Røiseland hadde et eventyrlig OL i Beijing. Med fem medaljer, derav tre individuelle gull, ble hun den store OL-dronninga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tirsdag offentliggjorde Norges Skiskytterforbund troppen til verdenscuprennene i Pokljuka på nyåret. Der kom det fram at Marte Olsbu Røiseland endelig er tilbake i verdenscupen.

32-åringen har ikke gått noen renn denne sesongen, men er glad for at det nå ser ut til å løsne.

- Det er veldig deilig å ha en returdato å forholde seg til. Det har vært utfordrende helt fra september, og det har vært mye usikkerhet, sier Olsbu Røiseland til Dagbladet.

JUBLET: Sist gang Marte Olsbu Røiseland gikk et skiskytingrenn. Under sesongavslutningen i Holmenkollen i mars fikk hun det synlige beviset på at hun var best i verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB
JUBLET: Sist gang Marte Olsbu Røiseland gikk et skiskytingrenn. Under sesongavslutningen i Holmenkollen i mars fikk hun det synlige beviset på at hun var best i verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB Vis mer

Målet er medalje

32-åringen fra Froland forteller at hun aldri har gått så lang tid uten konkurranser og hardøkter i karrieren. Vi må helt tilbake til verdenscupavslutningen i Holmenkollen for å finne sist gang hun gikk et renn med børsa på ryggen.

- Det vanskeligste er at man ikke får noen klare svar. Det har fungert i perioder og sett lyst ut, men så har plutselig kroppen streiket, forteller hun.

Når vi skriver 20. desember, er det 50 dager igjen til VM i Oberhof. Ikke før i forrige uke kjente hun at kroppen begynte å spille på lag. Derfor er hun klar på at hun helt sikkert trenger de tre verdenscuphelgene som kommer før VM i Oberhof.

- Jeg er langt fra sikker på om jeg er i toppen allerede i Pokljuka, men jeg har stor tro på at det skal være mulig å komme i form til VM.

- Hva tør du å drømme om i VM?

- Målet er helt klart medalje. Jeg tror ikke jeg hadde jobbet så hardt om jeg ikke hadde hatt tro på at jeg kan kjempe om medaljene.

TROR PÅ GULL: NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith tror Marte Olsbu Røiseland kan ta gull i Oberhof. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TROR PÅ GULL: NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith tror Marte Olsbu Røiseland kan ta gull i Oberhof. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Klar melding

NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith gleder seg over at Olsbu Røiseland nå er tilbake i verdenscupen. Han mener 32-åringen vil være kapabel til å bite godt fra seg.

- Det virker som hun har vært litt spent på hvordan kroppen ville fungere, men nå virker det som om den funker bra. Vi kommer til å få stor glede av Marte framover, sier Stabrun Smith til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om at Olsbu Røiseland vil være gullfavoritt på de fleste øvelsene i Oberhof, dersom kroppen spiller på lag fram mot mesterskapet.

- I år er det ikke så mange som har vist et skikkelig supernivå. Jeg er sikker på at Olsbu Røiseland kan kjempe om VM-gull på alle distansene.

Landslagssjef Per Arne Botnan gleder seg over at 32-åringen er tilbake for fullt.

- Vi er veldig glade for å kunne ønske Marte Olsbu Røiseland velkommen tilbake. Hun har gjort en fenomenal jobb de siste månedene, og endelig responderer kroppen på tøff trening. Vi gleder oss virkelig til å se hva hun kan få til i Pokljuka, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer