Klar melding til den «svenske prinsessen»: - Hun ser mer ut som en modell enn en bokser

Ordkrigen igang.

KAMPKLAR: Klara Svensson skal i ringen samme kveld som Cecilia Brækhus skal forsvare sine titler. Ordkrigen med italienske Lucia Morelli er allerede igang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAMPKLAR: Klara Svensson skal i ringen samme kveld som Cecilia Brækhus skal forsvare sine titler. Ordkrigen med italienske Lucia Morelli er allerede igang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Der norske Cecilia Brækhus er verdens mest kjente, og soleklart beste, kvinnelige bokser, er også svenskene i ferd med å få opp en yndling i 27 år gamle Clara Svensson.

I midten av september tok Svensson, som kaller seg «Den svenske prinsessen», sin første tittel under Nordig Fight Night i København, og nå skal hun snart ut i ny match mot italienske Lucia Morelli.

Tradisjonen tro lar ikke «trashtalket» vente på seg.

Modell eller bokser 35-åringen virker ikke veldig imponert av Svenssons statistikk (14-0 med fem knockouts), og trekker inn utseendet til sin motstander i likninga.

- Hun ser mer ut som en modell enn en bokser. Jeg har ikke hørt så mye om henne, men hun har min respekt. Jeg kommer ikke til København for å tape. Jeg har møtt flere av de beste så jeg vet hvordan det er å konkurrere på dette nivået, sier Morelli ifølge svenske Expressen.

Svensson er rask med å svare sin kommende motstander som så langt i karrieren står med 18 seiere og fire nederlag.

KLAR: Svenske Klara Svensson skal i ringen samme kveld som Cecilia Brækhus. Her sammen med tyske Marie Riederer som var hennes forrige motstander. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLAR: Svenske Klara Svensson skal i ringen samme kveld som Cecilia Brækhus. Her sammen med tyske Marie Riederer som var hennes forrige motstander. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Du skal ikke skue hunden på hårene. Vi får se hva hun sier etter matchen. Den 29. november skal hun få kjenne på «modellen» i ringen. Jeg viste i min siste kamp mot tyske Marie Riederer at jeg hører hjemme på det øverste nivået. Jeg er glad for at jeg får denne matchen. Morelli er dyktig og jeg vil virkelig møte de beste, men for meg er hun bare et skritt på veien. Hun står i veien for meg, sier Svensson til den svenske avisa.

Også forut for hennes forrige kamp havnet hun i ordkrig med sin motstander uten at det så ut til å prege 27-åringen nevneverdig.

- At hun sier det viser bare hvor lite hun vet om meg som bokser. Hun bør være forsiktig med å si slike ting, for det motiverer meg bare enda mer. Den 13. september skal hun få kjenne det selv, sa Karlsson da til hjemmesidene til Team Sauerland.

Brækhus bokser også Kampen mellom Svensson og Morelli går altså samme kveld som Brækhus skal forsvare sine belter i kamp mot tyske Jennifer Retzke.

- Vi kommer til å gå ut med en bekreftelse på dette senere mandag. Det som er klart er at Brækhus skal møte den jenta som er offisiell utfordrer, og det er Jennifer Retzke, forteller Nisse Sauerland i en facebookmelding til NTB.

Dette blir Brækhus' 27 kamp som profesjonell. Hun har vunnet alle de 26 første, og de aller fleste regner med at det kommer til å bli «lett match» mot Retzke også.

VANT: Svensson etter å ha blitt kåret til vinner av kampen mot Riederer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VANT: Svensson etter å ha blitt kåret til vinner av kampen mot Riederer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Neste motstander har bokset 17 kamper som profesjonell. Hun har vunnet 15 av dem, men blir ikke regnet for å være av samme sportslige eller boksemessige klasse som Brækhus. Hun er klart ranket bak Jennifer Balogun i tysk kvinneboksing, og i verden er hun ranket på 13.-plass av totalt 46 boksere av boxrec.com.

På toppen av boxrec.-rankingen ligger Brækhus, med sørafrikanske Noni Tenge på annen- og den amerikanske veteranen Tori Nelson på tredjeplass.

Det var lenge snakk om at Nelson skulle bli Brækhus' neste motstander, men den amerikanske jenta må vente, for en del av avtalen da Brækhus fikk sjansen til å bokse om sitt fjerde mesterbelte var at hun skulle møte nettopp Jennifer Retzke i sin neste kamp. Det var et krav ledelsen i IBF satte.

NY VM-KAMP:  Kampen mellom Svensson og Morelli går altså samme kveld som Brækhus skal forsvare sine belter i kamp mot tyske Jennifer Retzke. Her fra kampen mot kroatiske Ivana Habazin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY VM-KAMP: Kampen mellom Svensson og Morelli går altså samme kveld som Brækhus skal forsvare sine belter i kamp mot tyske Jennifer Retzke. Her fra kampen mot kroatiske Ivana Habazin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer